Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Noslēdzas akcija “Es par kultūru”

Piektdien, 16.oktobrī visā Latvijā noslēdzas akcija “Es par kultūru”,  kuras laikā sabiedrība tiek aicināta ar saviem parakstiem izteikt atbalstu kultūrai. Akcijas noslēgumā daudzviet Latvijā kultūras organizācijas rīko atvērto durvju dienas, koncertus, lasījumus, izstādes un citus pasākumus. Akcijas "Es par kultūru" laikā iedzīvotāji aicināti ar saviem parakstiem apliecināt, ka kultūra viņu dzīvē ir svarīga.

Akcija notiek kultūras institūcijās - kinoteātros, grāmatnīcās, bibliotēkās, muzejos, teātros, koncertu norises vietās, arhīvos, kultūras centros, mūzikas un mākslas skolās, kā arī interneta portālos "www.delfi.lv" un "www.draugiem.lv". Akcijas laikā savāktie paraksti tiks apkopoti līdz 19.oktobrim, un tiks iesniegti Ministru prezidentam.Latvijas teātri rīko akciju – “Piemet pagali kultūras ugunskuram!” – pie visiem Latvijas teātriem tiks aizdedzināti ugunskuri, kuru liesmās pagales mest aicināti visi, kuriem kultūra ir neatņemama dzīves sastāvdaļa.Ugunskuri aizdegsies plkst.18 pie Daugavpils, Valmieras, JRT, Liepājas un Leļļu teātra, plkst.21 pie Nacionālā teātra, plkst.21.30 pie Dailes teātra.Īpašu uzmanību akcijai sola pievērst studenti. Protestējot pret ideju par vienotas universitātes izveidi un līdzšinējo valsts augstāko izglītības institūciju apvienošanu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA), Latvijas Mākslas un Latvijas Kultūras akadēmijas studenti 16.oktobrī izies Rīgas ielās, lai sniegtu koncertus, priekšnesumus un performances.Studentu pasākums sāksies plkst.10, kad no Latvijas Mākslas akadēmijas studenti dosies kopīgā gājienā līdz Brīvības piemineklim. Visas dienas garumā studenti piedāvās izstādes, koncertus, modes skates un daudzus citus pasākumus dažādās Rīgas vietās. JVLMA studenti no plkst.12.30 tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" piedāvās koncertu programmu, kur būs klausāms flautu trio, Vokālās nodaļas studentu, klavieru dueta - Hertas Hansenas un Daces Kļavas -, saksofonu kvarteta "Next", kā arī Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas orķestra, Bolderājas mūzikas skolas orķestra un vēl daudzu citu mūzikas izpildītāju koncerti. Savukārt no plkst.12 līdz 13 Rīgas autoostā JVLMA piedāvās stīgu kvarteta "Redo" koncertu.Vērmanes dārzā notiks Latvijas Mākslas akadēmijas vokāli instrumentālā ansambļa "Iepūtiet!" koncerts, tiks radīta instalācija "Koku žņaugi", Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā notiks atklātais mēģinājums "Nav lugu, nav izrādes; nav aktieru, nav teātra; nav režisoru, nav performanču", Esplanādē notiks modes skate "Skrien pa priekšu laikam", kā arī gaidāmi vēl citi pasākumi.

Visu pasākumu kalendārs atrodams portālos www.makslinieki.lv  un www.kultura.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PROGRAMMA

Akcijas "Es par kultūru" programma atrodama šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja