Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Par J. Domburu, pārdoto varu un aizdomīgiem līgumiem

Kolēģis Jānis Domburs sensacionālo dokumentu, kurā it kā redzams, ka 7. Saeimas laikā viena no  parlamentā pārstāvētajām partijām pārdeva sevi par 70 tūkstošiem zelta gabalu, oi, atvainojos, latu, televīzijā demonstrēja pārāk vēlu vakarā, lai laikraksti par to būtu varējuši rakstīt nākamajā dienā, proti -- vakar.  Taču šodien maisam gals ir vaļā, un te nu kārtējo reizi var uzskatāmi redzēt preses kontrastu mūsu valstī.

Dienā ir milzīgs, trekniem burtiem rakstīts virsraksts "PĀRDOTĀ VARA".  Zem tā Baiba Rulle uzrakstījusi, ka atklātībā nācis līgums, kurā "šokējoši sīki" detalizētas attiecības starp Aivaru Lembergu un Latvijas Sociāldemokrātu apvienību.  B. Rulle noteikti zina, ka vārds "šokējoši" šajā teikumā ir komentārs, un tāpēc tam būtu jāparādās laikraksta 2., bet ne 1. lappusē.  Taču kopējais tonis ir skaidrs.

Neatkarīgajā savukārt ir daudz mazāks virsraksts, tajā teikts "Nopludina aizdomīgu politekonomisku līgumu" (tātad runa ir nevis par saturu, bet par procesu), un pašā pirmajā teikumā autore Agnese Margēviča informē lasītājus, ka runa procesā ir par "politiekonomisko grupējumu cīņām", savukārt J. Domburs šajās cīņās varētu būt "ierocis".  Protams, nekādu sajūsmu no Neatkarīgās šodien nevaram sagaidīt, jo te nu beidzot ir pavisam, pavisam skaidri redzams, ka šī "neatkarīgā" avīze patiesībā ir Ventspils interešu kabatas vaukšķis ar visu no tā izrietošo.  Līgumā lasāms arī šāds teksts:  "Neivietot NRA un citos V puses kontrolētos masu iformācijas līdzekļos sekojošus materiālus..." -- "neatkarīga" gan šī avīze, neatkarīga gan.  Kā ziņots citur, laikraksts atsakās runāt par to, vai šāda veida kārtība pastāv joprojām, taču aklam sētas sunim redzams tas, ka NRA joprojām sliktu vai pat mazlietiņ, mazlietiņ aizdomas saturošu par Ventspils bosu un viņa darbiem un nedarbiem neraksta nekad.

Kas attiecas uz pašu J. Dombura demonstrēto dokumentu, paldies kolēģim pirmām kārtām par drosmi, bet arī par rušināšanos, kas vajadzīga, lai tomēr nonāktu pie dokumentāliem pierādījumiem.  Žurnālistikas vidē protams ir zināms diezgan daudz kas par Aivara Lemberga "stipendiātiem" un zvaigžņotajiem Pleskavas šosejas āpšiem, bet pietrūkst dokumentālo pierādījumu.  Zināms, ka tā dēvētajās "Ventspils interesēs" bijuši aktīvi centieni, dzēst datora diskus un citādi dzēst pēdas, bet nu re -- dokumenti tomēr saglabājušies.  Nav iemesla neticēt J. Domburam, kad viņš saka, ka ir pārliecināts par dokumenta autentiskumu.  Un diez vai sociķi bija vienīgie, ar kuriem "Venspils interesēm" bija saruna pa savējo.  Kā nekā, Sociāldemokrāti valdības aprisēs paši noteicošākie tomēr nebija.  Vien uz pāris mēnešiem Krištopāna valdībā viņiem piederēja zemkopības ministra un mežu valsts ministra krēsls, bet tas bija brīdī, kad valdība jau bruka.  Tiesa, "līguma ietvaros" sociķi ar nu jau par attiecīgo procesu notiesāto un sodīto "haizivi" Ādamsonu priekšgalā izmisīgi centās nomelnot konkurentus ar tā dēvēto "pedofīlijas skandālu", bet kopumā "Ventspils interesēm" droši vien bija jānodrošinās arī ar citu politisko grupējumu "atbalstu".  Redzēsim, ko rādīs laiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja