Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par leģionāriem un Disnejlendu Vecrīgā

Labdien, V-Dienas lasītāji! Priecājos lasīt, ka kārtējais 16. marta pasākums ir noritējis bez sadursmēm, un citādi tas arī nevarēja būt, jo ejot uz baznīcu pie Brīvības pieminekļa un Vecrīgā redzēju tik milzīgi daudz policistu, ka neviļus radās jautājums, vai ārpus minētās teritorijas vispār kāds policists šorīt strādāja.

Efekts katrā gadījumā bija gana pārliecinošs. Sacīšu vēlreiz un pēdējo reizi līdz nākamajam gadam, ka ir nožēlojami, ka Latvijas leģiona piemiņu ir nolaupījuši un nozaimojuši ekstrēmisti, kuriem ar pašu leģionu ir labākajā gadījumā ļoti minimāls sakars. Vienlīdz nožēlojami un Latvijai kaitīgi ir gan latviešu, gan arī nelatviešu radikāļi. Tā ir vienkārša izrādīšanās, un godu vīriem, kuri līdz pēdējam cīnījās par valsts neatkarību, tā nedod nekādu. Un nav arī nekas iepriecinošs tajā, ka šīs divas mazās grupeles liek valstij patērēt tik milzīgus resursus, lai tās viena otrai nebruktu virsū. Kauns.

Savukārt pāris stundas vēlāk nākot mājās no baznīcas gāju garām mazai tūristu grupiņai, kura aplūkoja pāris ar visādiem tornīšiem, erkeriem un citādām arhitektūras detaļām izrotātus namus. Grupas vadītājs centās atrast salīdzinājumu, kuru tūristi varēs saprast. "Tie ir ... nu, tie ir ... nu, gluži kā Disnejlendā!" Tā viņš galu galā pateica. Un man bija jāķiķina.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja