Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā atklās grafiķes Vitas Mālnieces izstādi "Zīmējumi. Oforti"

Sestdien, 7.februārī plkst. 14.00 Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja krodziņā "Dāre" tiks atklāta grafiķes Vitas Mālnieces izstāde "Zīmējumi. Oforti", informē muzeja direktors Ojārs Feldbergs.

Vita Mālniece ikdienā strādā Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā kā Mākslas nodaļas vadītāja, bet līdztekus tam atrod laiku arī radošajam darbam. Savu izglītību māksliniece ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā un no 1985. gada regulāri piedalās tēlotājas mākslas izstādēs. Par savas daiļrades pamattēmu V. Mālniece izvēlējusies dabu un ainavu. Paralēli stājgrafikai, māksliniece strādā arī kā grāmatu un citu izdevumu māksliniece.

Izstādē "Zīmējumi. Oforti" būs skatāmi mākslinieces ieraudzītie, izdomātie, nojaustie dabas un ainavas motīvi gan ofortu ciklos, kas radīti no 2000. līdz 2005. gadam, gan 2008. gadā tapušajos tušas zīmējumos.

Pati māksliniece stāsta: "Darbos izmantoju vienkāršus dabas elementus, faktūras, ritmus, tonālās gradācijas, lai vizualizētu kādu sev svarīgu emocionālu noskaņu. Tās ir izdomātas ainavas, ar kuru palīdzību risinu tīri grafiskus uzdevumus. Parasti ideja rodas vairākiem darbiem, tādēļ veidoju ciklus, piemēram, 5 miniatūras "Uzstādījums dabā". Man likās saistoši tas, ka nevis es uzlieku klusās dabas uzstādījumu, bet to ieraugu dabā. Cikls "Klājumi", tas ir tas kā es strādāju - laukumu klājot kārtu pa kārtai. Man liekas , ka tā veidojas arī doma - vairākos slāņos. Izstādē būs skatāms arī 4 darbu cikls "Madona" - nevis konkrētās vietas, ainavas attēlojums, bet mana izjūta par šo pilsētu, kombinējot pamanītas detaļas, faktūru laukumus. Kā izaicinājums un jauns uzdevums ir tušas un krāsu zīmuļu zīmējumi uz kartona. Līdz ar to darbos ienākusi arī krāsa."

Izstāde apskatāma sestdienās un svētdienās krodziņā "Dāre" no plkst. 11.00 līdz 18.00

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja