Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pirmo reizi Rīgā notiks festivāls Mūsdienīgā renesanse

14. jūlijā Rīgā notiks pirmais pilsētas festivāls Mūsdienīgā renesanse, informēja pasākuma rīkotāji.

Festivāls sāksies sestdien, 14. jūlijā plkst. 18 Līvu laukumā. No Līvu laukuma košs dalībnieku gājiens pa Brīvības ielu dosies uz Vērmanes dārzu viduslaiku muzikantu pavadījumā. Piedalīties gājienā var ikviens interesents, tērpts viduslaiku vai renesanses laikmeta stilā ar mūsdienu modes elementiem. Visi dalībnieku tērpi piedalīsies labākā kostīma konkursā.

Plkst. 19 Vērmanes dārza estrādē sāksies koncerts - pasaka. "Tā būs viduslaiku pasaka ar mūsdienīgiem elementiem, kas priecēs un piesaistīs gan pieaugušos, gan bērnus. Kā jau katrā pasakā, tajā būs gan prinči un princeses, gan muzikanti un dejotāji, akrobāti un dziedātāji, duelanti un karaļi. Un galvenais – tur būs mīlestība un vēlreiz mīlestība," stāsta festivāla organizatore Irina Kurpniece.

Vērmanes dārzā skatītājus sagaida atrakcijas, viduslaiku bruņinieku un paukotāju turnīri. Bērniem paredzētas radošās meistarklases un cirka mākslinieku uzstāšanās, viduslaiku loku meistaru turnīrs, bet pieaugušajiem – profesionālās foto sesijas festivāla dalībniekiem. Pēc koncerta notiks stilistu un skaistuma skolu konkurss par labākā mūsdienīgās renesanses tēla izveidi. Labākais tēls saņems vērtīgas balvas, kā arī kļūs par pasākuma simbolu uz vienu gadu – līdz nākamajiem svētkiem.

"Tie ir krāšņi pilsētas svētki, kas simbolizē jaunu atplaukšanu un atdzimšanu, saikni ar mūsu vēsturi un ticību nākotnei. Mēs ticam, ka pozitīva dzīves uztvere ir nepieciešama visos laikos, un šie ir svētki visiem, kas prot novērtēt gaišus momentus ne tikai pagātnē, bet arī nākotnē," par festivālu Mūsdienīgā renesanse stāsta Irina Kurpniece.

Plašāka informācija par festivālu Mūsdienīgā renesanse pieejama mājas lapā http://www.renaissance-today.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Mūsdienu himeriskais

Apkārt norisinās trakas cīņas par politisko varu, attālākā kontinentā aiz pazīstama topošā amata kandidāta tribīnes atskan šāvieni, vēl cituviet joprojām plosās slimības, plūdi slīcina, citur vēl ļ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja