Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgā būtu jāveido arī „zvejnieku tirgi”

Rīgā būtu jāveido ne tikai zemnieku tirgi, kāds, piemēram, ar lieliem panākumiem jau darbojas Čiekurkalna tirgū, bet arī „zvejnieku tirgi”, kur nelielie zvejnieku uzņēmumi varētu tieši pircējam pārdot sazvejoto produkciju. Šādu ierosinājumu izteikusi Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP). Kā zināms, pēc LSDSP priekšsēdētāja un Rīgas vicemēra Jāņa Dineviča iniciatīvas Čiekurkalna tirgū tika izveidots „Zemnieku centrs”, bet vēlāk šādi tirgi, kur zemnieku produkciju tieši no ražotāja varēja iegādāties rīdzinieki izveidoja arī citviet galvaspilsētā.

„Protams, tieši no zvejas kuģiem vai kādā citā veidā tieši no zvejniekiem saņemto svaigo zivju produkciju tirgot ir nedaudz sarežģītāk, tāpēc būtu nepieciešams rūpīgi izpētīt esošos noteikumus zivju tirdzniecībai un meklēt iespējas, kā, piemēram, Daugavmalā vai Rīgas kanālā iepretim Centrāltirgum rīdzinieki varētu iegādāties svaigas zivis tieši no zvejniekiem,” uzskata LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis, „tāpat nepieciešams apzināt arī pašu zvejnieku interesi. Tomēr, esmu pārliecināts, šāda ideja radīs atsaucību rīdzinieku vidū, jo mūsu iniciatīva tiešajai tirdzniecībai ar zemnieku produkciju bija ļoti populāra. Kāpēc lai mēs neietu solīti uz priekšu un neturpinātu pilnveidot labas tradīcijas,” par idejas dzīvotspēju ir pārliecināts Ansis Dobelis.

Vispirms LSDSP domā apzināt zvejnieku interesi tirgot savu produkciju tieši rīdziniekiem, bet vēlāk meklēt iespēju atrisināt nepieciešamo atļauju jautājumu, kā arī atrast vietu, kur šāda tirdzniecība varētu notikt. „Par rīdzinieku interesi es nešaubos,” saka Rīgas vicemērs, LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinevičs, „tāpēc mums būtu jāatrod veids, kā, pirmkārt, tehniski šo jautājumu atrisināt, otrkārt, kā nodrošināt, lai, līdzīgi, kā Čiekurkalna tirgū ar zemnieku produkciju, arī zvejnieki nāktu pretī maznodrošinātajiem rīdziniekiem un pensionāriem ar zemākām cenām, treškārt, kā nodrošināt pārtikas drošības prasības,” risināmo jautājumu loku apzina Rīgas vicemērs.

LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis, savukārt, norāda uz jau esošu pozitīvu piemēru: „Liepājā ir izdevies novērst visus šķēršļus šādai tirdzniecībai un tur tā notiek pilnā sparā. Kāpēc lai tā nebūtu Rīgā?” jautā Ansis Dobelis. „Turklāt es domāju, ka šeit varētu būt runa ne tikai par svaigu zivju tirdzniecību, bet arī citas zivju produkcijas pārdošanu tieši patērētājam – kūpinājumi, žāvējumi, cita veida zivju izstrādājumi mūsu iedzīvotāju vidū ir ļoti iecienīti,” saka LSDSP ģenerālsekretārs. LSDSP lūgs arī Pārtikas un veterinārā dienesta skaidrojumu šādas tirdzniecības iespējamībai.

Zvejnieki un zvejnieku saimniecības, kam būtu interese par zivju tirdzniecību tieši patērētājam galvaspilsētā, lūgti informēt LSDSP pa tālruni 67356594 vai e-pastu [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja