Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rīgā un Jūrmalā viesosies Burberry propagandas turnejas izstāde

16. jūlijā Rīgā, Maskavas ielā 12/1 no plkst. 18 līdz 21 un 17. jūlijā Jūrmalā, Majoru glābšanas stacijā no plkst. 18 līdz 21 piestās Burberry propagandas turnejas furgons, informēja Laikmetīgās mākslas centra kim? pārstāve Dita Birkenšteina.

Furgons ieradīsies Rīgā un Jūrmalā, izkraus, iekārtos un pieskaņos viltus Burberry auduma audeklus izvēlētās pieturas interjeram un viena vakara prezentācijai. 

2010. gadā britu mākslinieks Merlins Kārpenters Maiami galerijā Formalist Sidewalk Poetry Club izstādīja trīsdesmit septiņus darbus – viltus Burberry rūtainā auduma gabalus, kas uzvilkti uz lieliem koka rāmjiem. 2013. gada maijā pārvesti konteinerā uz Tallinu, tie visu jūniju bija apskatāmi izstādē Temnikova & Kasela galerijā.

Tallinas izstādei noslēdzoties, mākslinieks atgriežas Igaunijā, ielādē šos darbus furgonā un ved tos turnejā pa Austrumeiropu. Kārpenters inscenē misiju, ko Ļevs Trockis īstenoja Krievijas Pilsoņu kara laikā. Trocka bruņotais propagandas vilciens ceļoja uz daudzām frontēm, kur Sarkanā armija cīnījās ar baltajiem, un tas bija aprīkots gan ar artilēriju, gan telegrāfu un iespiedmašīnu, gan augstas raudzes karavīriem.

Šoreiz, bruņots vien ar luksusa mākslu un smaidu, propagandas furgons virzīsies cauri bijušā padomju bloka valstīm no Tartu, Vana-Kasepē, Hījumā un Narvas Igaunijā uz Rīgu un Jūrmalu Latvijā, tālāk uz Maskavu un Sanktpēterburgu Krievijā, Viļņu Lietuvā, Varšavu Polijā – ceļojumu noslēdzot Berlīnē, bijušajā VDR. Uz īsu brīdi apstājoties pieturās, kas tiek organizētas gan apdzīvoto vietu top izstāžu zālēs, gan meža klajumos vai pludmalē, Burberry gleznu turneja virzīsies no vienas vietas uz nākamo iepriecinot vietējos iedzīvotājus.

Merlins Kārpenters pagājušajā gadā īstenoja mākslas projektu, aizstūrējot tukšu furgonu no Londonas uz Porto. Viņa nesenāko izstāžu vidū ir POLICE galerijā Dépendance, Briselē (2013), funky house Limazulu, Londonā (2012), TATE CAFÉ Reena Spaulings Fine Art, Ņujorkā (2012) un Simon Lee galerijā Londonā (2011), Heroes MD72, Berlīnē (2011) un izstāde Overduin and Kite galerijā Losandželosā (2011).

Ieeja pasākumos Spīķeros un Jūrmalā bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja