Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Robežlīgums tautas mutvārdu daiļradē

Katrs vēsturisks notikums nenovēršami apaug ar  aculiecinieku stāstiem, pastāstiem, leģendām un jokiem. Puse no tiem ir patiesība, otra puse – izdoma un trešā puse – simboliskas metaforas.

Šodien pavasarīgajās Rīgas ielās ļaudis dalās savos stāstos par Krievijas – Latvijas robežlīgumu, nezinot, kur patiesība, kur izdoma, kur simboli. 

  • Krievijas valdības Baltajā namā pēc robežlīguma parakstīšanas esot pagatavota ēzeļa ausu zupa. To kopīgi baudījuši gan Krievijas, gan Latvijas augstās amatpersonas. Tiesa, tā nav bijusi īpaši garšīga, jo ausis saldētā veidā gandrīz divus gadus esot glabātas speciālā ledusskapī Kremlī.
  • Raivis Dzintars ("Visu Latvijai!") šodien Tautas partijas birojā nogādāja dāvanu partijas priekšsēdētājam un premjeram Aigaram Kalvītim - metināšanas aparātu. Pēc Dzintara domām, "Kalvīša dienas premjera amatā ir skaitītas" un metināmā iekārta viņam noderēšot jauna darba meklējumos. TP birojā 85 latus vērtais dāvinājums esot laipni sagaidīts... un nekavējoties nogādāts Matīsa cietumā, kurā pēdējā laikā ir saasinājusies vajadzība pēc modernām un izturīgām restēm.
  • Premjers  Aigars Kalvītis uz robežlīguma parakstīšanu bija uzvilcis baltu kreklu un skaistu, modernu, oranžu kaklasaiti. Tieši baltu un oranžu, nevis strīpainu un/vai pumpainu. Šis salikums nozīmējot ne tikai premjera un viņa partijas pilnas politiskās atbildības uzņemšanos par apņēmīgo rīcību robežlīguma jautājumā, bet arī attīrīšanos no „strīpaino” un „pumpaino” ietekmes.
  • Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns (LSDSP) šodien nosūtījis vēstuli Rīgas domes Pieminekļu padomei, kurā aicina atbalstīt piemiņas zīmes veidošanu "Latvijas valstij vēsturiski piederošai teritorijai Abrenei"... Tikmēr entuziastu grupa jau slēdzot vienošanos ar dzelzceļu un celtnieku konsorciju par vairāku vagonu sastāvu Abrenes zemes nogādāšanu Rīgā.  Abrenes zeme tikšot uzbērta uz AB dambja, pats dambis pārdēvēts par ABRENES dambi un kopā ar jauno koncertzāli kalpošot par šādu piemiņas teritoriju.
  • Tiekot plānota Latvijas Balzāma, Latvijas Gāzes un Ventspils naftas termināla apvienošana holdingkompānijā LatBalzamNefteGaz...

Tautas vēsturiskā daiļrade ir jādokumentē. Lūdzu cienījamos lasītājus piedalīties ar saviem stāstiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja