Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Saikne ar sabiedrību

Gundars Ostrovskis, «Sabiedrība citai politikai» Eiropas Parlamenta deputāta kandidāts

Dažos medijos ir parādījušies partiju Eiropas Parlamenta (EP) priekšvēlēšanu programmu iztirzājumi, kas partijām uzdod papildus jautājumus. Tas ir visnotaļ apsveicami, jo rosina vēlētājus analizēt partiju programmas, nevis tikai skatīties uz kandidātu fotogrāfijām. Turklāt arī radušies jautājumi ir visnotaļ loģiski, jo priekšvēlēšanu programmām ir noteikts limits – 4000 zīmju, kas neļauj tajās sniegt detalizētu pārskatu par visiem vēlētājus interesējošiem jautājumiem. Šī iemesla dēļ sabiedriska priekšvēlēšanu programmu apspriešana ir vēlama un atbalstāma. Kas attiecas uz «Sabiedrības citai politika» (SCP) programmu, tad es centīšos sniegt atbildes attiecībā uz L.Jākobsones rakstu « Visiem pēc vajadzības » portālā Politika.lv, kā arī uz laikrakstā un portālā Diena.lv publicēto D.Akules, A.Gobiņa un A.Dimanta programmas vērtējumu.

Tikai iedzīvotāju pilnvērtīga iesaistīšana demokrātijas mehānismos ir spējīga atdzīvināt sabiedrības interesi par politiskajiem procesiem. SCP ir padomā īstenot dzīvē tos pamatprincipus, kas ir demokrātiskas politiskās iekārtas neatņemama sastāvdaļa. Tie ir pilsoņu politiskā izglītošana un politiķu atbildības nodrošināšana pilsoņu priekšā. SCP deputātu kandidāti ir profesionāļi savās jomās, taču mēs apzinamies, ka nevaram zināt visu. Mums ir savs redzējums par aktuālākajiem darbiem Eiropas Savienības (ES) līmenī. Tomēr, tikai uzklausot Latvijas sabiedrības vēlmes un rūpes, mēs varēsim kopā formulēt tādas Latvijas intereses, kas atbilst sabiedrības vairākuma viedoklim. SCP skaidri apzinās, ka valsts nav tikai valdošās elites un ierēdņu kopums. Tie esam mēs visi – šeit dzīvojošie bērni, jaunieši, vecāki, pensionāri, invalīdi, uzņēmēji, skolotāji, ārsti, lauksaimnieki, nevalstiskās organizācijas utt. Ja viena sabiedrības grupa mēģinās citām uzspiest savas intereses, tad ilgtermiņā tas ne pie kā laba nenovedīs. Tādēļ SCP uzklausīs visus.

SCP izveidos EP deputātu birojus Latvijā ar tādu nodarbināto skaitu, lai tie varētu kalpot par kontaktpunktu šiem deputātiem un Latvijas sabiedrību. Tiks izveidota arī labi attīstīta platforma regulārai domu apmaiņai ar interneta palīdzību, kura piedāvās informāciju par sabiedrību interesējošiem jautājumiem. Bez tam SCP deputātu biroji ieviesīs regulārus iedzīvotāju pieņemšanas laikus, lai nodrošinātu pastāvīgu saikni ar saviem vēlētājiem. Mēs centīsimies palīdzēt ikvienam. Gadījumā, ja konkrētais jautājums nebūs EP kompetencē, mēs palīdzēsim attiecīgajam sabiedrības pārstāvim atrast īsto sarunu partneri valsts pārvaldē un izmantosim mūsu partijas pārstāvniecību pašvaldību un nacionālā līmenī, lai tālāk risinātu konkrēto jautājumu, t.sk. veicinot citu ES dalībvalstu labās prakses pārņemšanu Latvijā. Saikne ar iedzīvotājiem ārpus Rīgas tiks nodrošināta, deputātiem regulāri apmeklējot dažādas Latvijas pilsētas un novadus, lai apmainītos ar viedokļiem arī ar tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem nav pieejams internets un kuri nevar atbraukt uz Rīgu. Tās ir tikai dažas no mūsu idejām kā likt katram vēlētājam justies sadzirdētam. EP deputātiem tiek nodrošināti pietiekami resursi, tādēļ nebūtu pamats apšaubīt šos mūsu plānus.

Visbeidzot, atbildot uz izskanējušo jautājumu – protams, SCP plāno iegūt visus Latvijai atvēlētos EP deputātu krēslus. Taču šī visnotaļ ticamā scenārija nepiepildīšanās gadījumā gribam paskaidrot, ka mūsu programma ir viennozīmīgi skatāma kontekstā ar mūsu EP deputātu kandidātu specializāciju. Tas nozīmē, ka kāda kandidāta neievēlēšanas gadījumā, SCP attiecīgās specializācijas komitejā varētu arī nebūt pārstāvēta. Tādejādi, papildus iespējai balsot par mūsu programmu, vēlētājiem ir arī iespēja noteikt savas prioritātes mūsu programmas ietvaros. Katra SCP deputāta kandidāta dzīves gājuma (CV) apraksts ir atrodams mūsu kampaņas mājaslapā internetā (www.ep2009.lv). Tātad SCP deputāti strādās attiecīgajās komitejās atbilstoši savai specializācijai, lai panāktu mūsu programmā izklāstītos mērķus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja