Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Salacgrīvā atklās mākslinieces Daces Gossen gleznu personālizstādi

17. jūlijā plkst. 17:00 Salacgrīvas kultūras namā notiks Vācijā dzīvojošās latvietes Daces Gossen gleznu personālizstādes „Runāt ar vēju” atklāšana un tikšanās ar autori, informē mākslinieces pārstāve Baiba Suseja. Limbažu pusē dzimušās gleznotājas darbos atspoguļota emociju dažādība, abstrakcija un dabas motīvi, kas veidoti akrila un eļļas krītiņu tehnikā.

Šajā izstādē līdz 23. augustam apskatāmas gleznas no vairākām kolekcijām, kas iepriekš izstādītas Vācijā un Latvijā.Māksla tās visdažādākajās izpausmēs viņu ieinteresēja jau bērnībā  – Dace sapņojusi par balerīnas karjeru. Dziļāku saskarsmi ar mākslas pasauli viņa ieguvusi strādājot par mākslas skolotāju Vidrižu pamatskolā. Profesionālo karjeru uzsākusi 2006. gadā, sešus gadus pēc tam, kad kopā ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Dienvidvācijas pilsētā Endingenā. 2007. gads gleznotājas karjerā iezīmējās īpaši veiksmīgs – viņas darbi vairakkārt izstādīti gan individuālās personālizstādēs, gan kopā ar vietējiem vācu māksliniekiem, kas apvienojušies radošajā apvienībā „Indigo”. 2009. gada janvārī tika atklāta izstāde Jelgavā, kas nesa pirmos panākumus Latvijā. Tāpat šī gada aprīlī darbi bija apskatāmi mākslinieces dzimtajā pilsētā Limbažos . Dace informē, ka izstāde Salacgrīvā noteikti nebūs pēdējā Latvijā – atbilstoši izstādes tēmai gleznotāja labprāt viesotos Liepājā.Darbos dominē abstrakcija, krāsu dažādība, dažās kolekcijās arī  mūsdienu makro un popart iezīmes. Sekojot līdzi mūsdienu mākslas tendencēm, darbos tiek izmantotas dažādas tehnikas un stilu apvienojums. Plašais stilu diapazons piesaista dažādas auditorijas. Abstraktās gleznas īpaši ieinteresē tos, kas meklē oriģinālus un interesantus interjera elementus. Gleznotājas darbos pamanāmi arī dabas motīvi.Uzdrošināšanās, modernā un klasiskā apvienojums, kā arī cīņas spars ikdienā nepamet mākslinieci. Papildus darbam studijā, gleznotāja savas zināšanas papildina privātā mākslas studijā pie diplomētas mākslinieces Izabellas Šaubas (Isabella Saub). Nākamais izaicinājums pēc šī gada izstāžu tūres Latvijas pilsētās ir grāmatas ilustrācija, kas tiks veidota sadarbībā ar kādu vācu izcelsmes rakstnieci.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja