Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Stabilitāte un daiļais dzimums

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Nu, re. Galu galā bija vajadzīgs sievietes pirksts, lai visu nostādinātu savās vietās. Kalvītis diennakti mētājās šurpu turpu, te Portugālē, te Latvijā, te aizejot, te atnākot. Un tad no Mākoņiem nolaidās Šķēles madāma, visiem pateica priekšā, kas darāms, un visi darīja tā, kā vajadzēja.

Kalvītis aizčāpoja pie Zatlera, "nepolitiskais" Zatlers noklausījās līdz pretīgumam politiskā Kalvīša pārdomas un pateica, ka acīmredzot valdībā viss ir stabili un jauki. "Tautas" partija no savām aprindām izmeta Štokenbergu. Pabriks mēģināja pats aiziet, bet Kalvītis teica, ka nedrīkst. "Tautas" partijas frakcijas vadītājs Kučinskis kārtējo reizi parādījās preses priekšā, lai atzītu, ka partija ir "kļūdījusies" (cik žēl vien, ka partija acīmredzot no atkārtotās "kļūdīšanās" nekad neko neiemācās). Šķēles madāma atgriezās Mākoņos apkopt vīru, kurš, kā ziņo _Latvijas Avīze_, vakar bija pamanījies apslimt un gulēja gultā. Citiem vārdiem sakot, balagāns turpinājās, bet politikāņi nolēma, ka stabilitāte, lūk, ir atjaunota.

Pasaulē ir daudz stabilu valstu. Viena tāda ir tepat mums kaimiņos Baltkrievijā. Lukašenko nav ne mazāko problēmu ni ar budžeta pieņemšanu, ni ar neērto un kašķīgo pilsonisko sabiedrību, ni ar (Dievs pasargi!) kaut kādu tur pretkorupcijas grupeli. Kaimiņos, ja iepīksties, tad emigrē, nonāc cietumā vai psihslimnīcā, vai arī vienkārši pazūdi. Stabilitāte nav pašmērķis, ja tā kļūst par aizsegu patvaļai, un, lai arī "disidentus" pie mums vienkārši izslēdz no partijas, nevis bāž psihenē, Kalvīša bazūnētā "stabilitāte" ir bijusi aizsegs gan drošības sistēmas sagandēšanai, gan nodokļu nemaksātāja bīdīšanai prezidenta krēslā, gan nepiemērotu ļaužu bīdīšanai Satversmes tiesas virzienā, gan arī nelikumīgajai Loskutova atstādināšanai. Šķēles madāmai ir taisnība, ka patlaban ir svarīgi apstiprināt valsts budžetu. Taču "Tautas" partija labāk par absolūti jebkuru citu partiju zina, ka tam nav par visu varu jānotiek pirmajā lasījumā. Tieši to pašu budžetu var apstiprināt arī pēc tam, kad valdība budžeta noraidīšanas dēļ ir kritusi. Tieši tā "Tautas" partija rīkojās tad, kad pārāk neērta bija kļuvusi Emša valdība, turklāt toreiz noraidīto budžetu bija sagatavojis pašas "Tautas" partijas finanšu ministrs.

Lai ar kā negribas tā domāt, diemžēl te atkal būs jāpaļaujas uz mūsu 99 "gudrajām galvām" (viena gudra galva mazāk, nekā Satversmē paredzēts, jo viens stabilitātes garantēšanas dalībinieks ir notiesāts par krāpšanos vēlēšanās). Budžets ta budžets, jā, patlaban sabalansēts budžets droši vien ir vajadzīgs, lai gan kolēģim Jurim Paideram šodien Atkarīgajā ir taisnība, ka valdība sabiedrībai to ir pasniegusi ar kārtējo nemākulību. Ir vēl tomēr arī jautājums par Loskutovu. Atcerēsimies, ka neuzmanīgā brīdī "nepolitiskais" prezidents pateica, ka arī tas ir jautājums par uzticēšanos valdībai. It īpaši "Tautas" partijā ir vairāki deputāti, kuriem šajā jautājumā tomēr būs jāpieturās pie sirdsapziņas, nevis pie "stabilitātes". Zaļo zemnieku līderim būs jāatceras, ko viņš par to ir teicis. Tēvzemiešiem nāksies tomēr nolemt, vai vieta pie siles ir svarīgāka par pašas tik uzstājīgi reklamētajām tautas interesēm. Un tad, reiz Saeimā būs apliecinājusi, ka mūsu valstī ar likuma aizsardzības instancēm politikānis nedrīkst izrīkoties tikai tāpēc, ka viņš ar kādu negrib "sadarboties", tad varēs domāt tālāk par stabilitāti vai tās trūkumu. Šis ir jautājums, kurš ir atrisināms ātrāk, nevis vēlāk. Šis ir jautājums, kurš ļaus saprast, vai "gudrās galvas" tomēr nav gatavas pasaulei demonstrēt, ka Latvijā tiesiskums ir vienkārši izmests miskastē un aizmirsts.

Jaukas visiem brīvdienas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja