Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Televīzijas prieki un bēdas svētdienas vakarā

Labrīt, V-Dienas lasītāji. Vispirms vēlu vislielākās veiksmes katram jaunam cilvēciņam, kurš šodien sāk skolas gaitas. Vēlu mācīties kārtīgi, atrast daudz draugu un interešu, kā arī dzīvot drošībā, kuru neapdraud nedz ļaunprātīgi cilvēki, nedz arī satiksme uz ielas. Un vēlu lielu bunti žagaru tiem Izglītības ministrijas ierēdņiem, kuri kārtējo gadu nespēs pateikt, cik tad ir to nelaimīgo bērnu Latvijā, kuri skolā nedodas vispār.

***

Vakar vakarā sēdēju pie televizora, jo skatīties varēja visdažādākās interesantās lietas. Noslēdzās Pasaules čempionāts vieglatlētikā, malacis Vadims Vasiļevskis ar ceturto vietu šķēpmešanā! Tad ieslēdzu jauno šovu "Dziedi ar zvaigzni", lai gan zināju, ka tik uz laiku, jo pēc brīža sākās tomēr svarīgāks raidījums. Līdz dziedāšanai šovā labu laiku bija jāgaida (ja neskaita vakara vadītāju popsīgo ievadziesmiņu, kuras laikā vismaz man par pārsteigumu izrādījās, ka bijusī Alfa direktore Iveta Feldmane nevien prot dejot, bet arī tīri labi dzied), vispirms bija ļooooooooooooooooooti gara vāvuļošana par visu labo un jauko, kas šosezon būšot redzams attiecīgajā telekanālā. Pirmie konkurentu priekšnesumi lika saprast -- ja par kļūmīgu soli dejošanā var uz mirkli saviebties un tad skatīties tālāk, slikta dziedāšana tomēr ir nepanesama veselu divu vai trīs minūšu garumā. Nesaukšu nevienu uzvārdā, bet ...

***

Un tad pienāca mirklis aplūkoties, ko tad Latvijas Televīzija panākusi ar raidījumu "De Facto". Plaši publicētā nespēja raidījumam atrast otru vadītāju pagājušajā nedēļā bija pagalam apkaunojoša. Populārākais raidījums ēterā un nevar atrast vadītāju! Manuprāt, Ilze Nagla ar raidījuma vadīšanu tika galā gluži labi. Taču prātam neaptveramais LTV spices lēmums, no darba atbrīvot ārkārtīgi profesionālo režisori Artu Ģigu, kļuva pamanāms tajā brīdī, kad Sandijs Semjonovs sižetā par Krievijas investīcijām Latvijā tekstā stāstīja vienus ciparus, bet titros rādīja pavisam citus. Cik man zināms, kopā ar A. Ģigu no LTV patlaban grasās aiziet visnotaļ liels bars cilvēku, tajā skaitā dažas no pamanākajām ētera sejām. Goda vārds, es to saprast nevaru. Visā pasaulē televīzijas kopj un saudzē savas zvaigznes, bet Latvijas Televīzija tās dzen projām. "De Facto" ir būtisks raidījums arī tad, ja tas reizēm kāpj uz varžacīm tiem, kuri laizās pie politiskās siles, un saplosīt to plašāk nezināmu ambīciju vai procesu dēļ nudien nav un vēlreiz nav prāta darbs. Ļoti ceru, ka attiecīgās amatpersonas LTV tomēr atjēgsies un sapratīs, ka pāris sekunžu norāviens Valsts prezidenta zvēresta dienā nebija nekas tāds, kas nebūtu pietiekami bieži redzams pasaules lielākajos un arī profesionālākajos telekanālos.  Galvu nocirst nevienam nevajadzēja.  Savukārt, A. Ģigai inkriminētie hronometrāžas pārkāpumi -- nebūt ne pirmo reizi man nākas teikt, ka visa Latvijas Televīzija varētu aplūkot tos pašus pasaules lielākos un profesionālākos telekanālus un konstatēt, ka tur nu reiz nav tā, ka raidījumi sākas "kaut kad ap pulksten astoņiem", kā tas pietiekami bieži ir pie mums (un, starp citu, ne tikai LTV).  Tas ir sistēmas jautājums, un A. Ģiga nekādā gadījumā nav vienīgā grēciniece, ja arī pataisīta par grēkāzi.   Ļoti ceru, ka abas puses atradīs veidu, kā atkāpties no bezdibeņa. Latvijas politikā netrūkst to, kuri labprāt redzētu LTV aizejam, ne atnākam. Nevajadzētu būt tā, ka to pašu cer cilvēki pašā televīzijā. Esmu LTV patriots, man sāp sirds par to, kas tur patlaban notiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja