Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ventspilī notiks “Mākslas dienas 2009“

Piektdien, 8.maijā, un sestdien, 9.maijā, Ventspils muzejs – Amatu māja un Livonijas ordeņa pils, sadarbībā ar Ventspils Mākslas skolu un Ārzemju mākslas muzeju rīko Mākslas dienas Ventspilī, informē Ventspils attīstības aģentūras menedžeris Ēriks Bandenieks.Livonijas ordeņa pilī 8.maijā iecerēts Mākslas dienu tirgus visas dienas garumā un Mākslas dienu izstādes atklāšana, kas būs aplūkojama līdz 15.

jūnijam.  „Amatu mājā visi griezīsies uz riņķi vien, jo iecerētā mākslas un „ap mākslas“ notikuma tēma ir Ritenis, kas jāuztver ne tikai kā tradicionālais velosipēds, bet arī liek aizdomāties par apļa bezgalīgo formu vai simbolisko laika, dzīves vai  gadalaiku ciklu un ritumu“, izklāstīja pasākuma rīkotāji.Mākslas dienas ietvaros 9.maijā Amatu mājā notiks mākslinieku darbu izstāde, bet   Rātslaukumā - frīkbaiku parāde (rīko biedrība Apokalipses jātnieki sadarbībā ar Ārzemju mākslas muzeju). „Angļu val. freak- dīvains, savāds, tātad latviskais variants būtu, — ērmu riteņi. Amatu māja aicina topošos frīkbaiku dalībniekus radīt un iedzīvināt savas radošās idejas, propagandējot vienīgo patieso vērtību — oriģinalitāti. Lai gan jaunie frīkbaiki tiek izgatavoti uz vecu velosipēdu bāzes, mērķis nav veco velosipēdu restaurācija, bet gan – pārsteigums, kurā savienots šķietami nesavienojamais”, tā mākslas dienu organizētāji. Sestdien, 9.maijā, plkst.11.00 visi laipni gaidīti Ventspils Rātslaukumā uz ērmu riteņu parādi un svētku gājienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja