Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

„Visu Latvijai!” vasaras nometne Īlē

No 30. jūlija līdz 2. augustam notika ikgadējā "Visu Latvijai!" rīkotā vasaras nometne. Tāpat kā pagājušo gadu nometne notika pie Īles bunkura, kur 3 dienu laikā risinājās čakls darbs, lai turpinātu atjaunot jaunuzceltā bunkura ejas, labiekārtot tās apkārtni.

Nometnes darbs mijās arī ar atpūtas brīžiem un cita veida aktivitātēm. Piektdienas vakarā notika ne tikai izbrauciens līdz Dobeles pilsdrupām, bet vēlāk, pusnaktī, izturīgākajiem nometnes dalībniekiem tika noorganizēts "meža brāļu reids" jeb nakts pārgājiens caur mežu un purvu līdz pat rītam. Pārgājiena laikā tās dalībniekiem vajadzēja ievērot gājiena nosacījumus - pārvietoties pēc iespējas klusāk, rūpēties un uzmanīt tuvākos kaimiņus, kā arī izpildīt pārgājiena mērķi - nogādāt no meža kokmateriālus līdz bunkuram. Pašiem izturīgākajiem un drosmīgākajiem dalībniekiem bija arī iespēja izmēģināt nakšņošanu partizānu bunkurā.

Nākamajā dienā nometne dalībniekus ar tuvcīņas paraugdemonstrējumiem iepazīstināja Patriotiskās un militārās tuvcīņas skolas vadītājs, VL biedrs Egils Helmanis. Savukārt sestdienas vakarā tika pabeigti pēdējie darbi pie bunkura, kas noslēdzās ar kopīgu dziesmu vakaru pie ugunskura.

Svētdienas rītā, tāpat kā citos rītos, visus uz kopīgu rīta rosmi aicināja Raivis Dzintars, pamodinot un liekot žirgtumu atgūt visiem nometnes dalībniekiem.

Šajā dienā nometne noslēdzās ar 3 stundu garu ekskursiju gida pavadījumā pa mistisko Pokaiņu dabas parku. Sasmēlušies enerģiju, piedzīvojumus un ieguvuši jaunus draugus un domubiedrus, nometnes dalībnieki šķīrās, lai drīzumā jau atkal tiktos nākamajos VL pasākumos.

Liels paldies nometnes organizatoriem un vadītājiem: Jānim Ratkevičam, Oskaram Līvmanim, Imantam Parādniekam, Raivim Dzintaram, Egilam Helmanim un visiem citiem šīs vasaras nometnes dalībniekiem un talciniekiem.

Ieva Holma „Visu Latvijai!” valdes locekle

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja