Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

VL līdzpriekšsēdētāja Raivja Dzintara pēcvēlēšanu vārdi atbalstītājiem

Partijas „Visu Latvijai!” atbalstītājus varētu iedalīt divās grupās:

Pirmie ir tie, kas mūs atbalsta, bet uz viņiem tomēr var iedarboties veco partiju reklāmas, reitingu manipulācijas, veco partiju solījumi un pirmsvēlēšanu pieslīpētais tēls.

Otrie, ir tie, kuru pārliecība ir nesatricināma – pat pie vissmagākās pretdarbības un apmuļķošanas mēģinājumiem viņi paliek stipri savā pārliecībā un rīcībā. Šie ir visstiprākie atbalstītāji, kam „Visu Latvijai!” idejas ir būtisks dzīves uzdevums.

Vēlēšanas parādīja, ka Latvijā šādu stiprā kaluma atbalstītāju ir vismaz 22 250 – gandrīz uz pusi vairāk nekā iepriekšējās Saeimas vēlēšanās. Rīgā tie ir ap pieciem tūkstošiem. Un tas viss apstākļos, kad vēlēšanām esam iztērējuši desmitiem un simtiem reižu mazākus līdzekļus nekā citi konkurenti, kad esam ignorēti vairumā plašsaziņas līdzekļu un biedēti ar nepietiekamo reitingu.

Mūsu deputāti paši saviem spēkiem ir iekļuvuši Alojas, Stopiņu, Jēkabpils, Limbažu, Preiļu un Pļaviņu novadu domēs. Procentu barjeru pārvarējuši visi mūsu apvienotie saraksti – Carnikavā, Valmierā un Valmieras novadā, Jelgavā un Jelgavas novadā, Dobelē, Ozolniekos un Ogrē, kur esam ieņēmuši otro vietu aiz populārās novada partijas un iekļuvuši ar trīs deputātiem.

Rīgas vēlēšanās par iekļūšanu līksmot var tikai četri saraksti, kas visi pret mūsu budžetu ieguldīja nesamērīgi lielus līdzekļus. Nepilni 2% atbalsta „Visu Latvijai!” Rīgas domes vēlēšanās ir vairāk nekā pieredzējušiem sociāldemokrātiem un tikai pavisam nedaudz mazāk par tādām partijām kā ZZS, TP un PCTVL. Atšķirība tikai viena – minētajām partijām atbalsts rūk, bet mums tas lēnām un stabili turpina augt.

Nav ko slēpt, ka krietnu daļu balsu (iespējams vairākumu) mums pēdējā brīdī no degungala izvilka „Pilsoniskā savienība”, izspēlējot to pašu kārti, ko TB/LNNK pirms iepriekšējām vēlēšanām. Tie aicināja nešķelt balsis un nebalsot par zemo reitingu partijām. Rezultātā PS atbalsts no knapiem 5% uzauga līdz 19%. Pieļauju, ka starp šiem procentiem bija ne mazums cilvēku, kuri kārtējo reizi nobijās balsot pēc sirdsapziņas.

Mēs, protams, vēlam PS īstenot to nacionālo latviskās Rīgas virzienu, kas solīts, tai pat laikā apzinoties, ka realitātē tas diez vai notiks, un bez „Visu Latvijai!” tas reti kuriem politiķiem ir svarīgi. Daudziem tā būs kārtējā mācība, bet mums – „Visu Latvijai!” un tās stiprākajiem atbalstītājiem – laba pieredze un treniņš turpmākajai cīņai.

Es vēlos teikt bezgala lielu paldies ikvienam, kurš deva savu uzticības artavu mūsu organizācijai. Jūsu balss ir ieguldīta mūsu pārliecībā un spēkā, tas ir Jūsu nopelns. Milzīgs paldies arī visiem aktīvajiem „Visu Latvijai!” kampaņas dalībniekiem gan Rīgā, gan visā Latvijā. Daudziem no mums tā bija pirmā lielā skola šādā cīņā un domāju, ka eksāmenu esam izturējuši visi. Negulētās naktis, nebeidzamie tālruņa zvani, tikšanās un plānošana, organizēšana, aģitēšana... tas viss būs zelta burtiem ierakstīts mūsu organizācijas un, ticu, arī latviešu tautas vēsturē.

Priekšā kļūdu un neizmantoto iespēju izvērtējums, priekšā jauns, smags darba cēliens. Latviska un taisnīga Latvija – būs!

Dziļā cieņā –

Raivis Dzintars

www.visulatvijai.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja