Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Alla Pugačova. Mūzas magnētiskais spēks

Visa uzmanība Jaunajā vilnī ekskluzīvi pieder Allai Pugačovai. Viņa sola, ka konkurss sitīs augstu vilni

ALLA PUGAČOVA Jaunajā vilnī nav tikai mūza/patronese, viņa ir šā karnevāla seja un magnēts. Ko mums nozīmē grupas Roxette gaumīgi nostalģiskais zviedru pops un amerikāņu soulmūzikas dīvas Čakas Hānas vokalīzes? Roxette otrdien, 28.jūlijā, spēlēs Jaunā viļņa atklāšanā, savukārt Č.Hāna dziedās svētdien, 2.augustā, noslēguma ceremonijā. Visa uzmanība tradicionāli — ekskluzīvi! — pieder Allai Borisovnai, kura iemieso sevī varenību, talantu un sava superslavenības statusa krāšņu blakusefektu kolekciju. Viņa joprojām ir garšīgākā ēsma gan popmūzikas fanātiķiem, gan bulvārpresei. Pret savu muzikālo reputāciju šī dāma, šķiet, nekad nav izturējusies pārāk saudzīgi, taču savu karalienes — mātes troni nevienam atdot negrasās. Un tikai Allai cilvēki ir gatavi piedot bīstamas spēles uz labas un sliktas gaumes robežas. Tas ir unikāls gadījums, kad publikas mīlestībai nav derīguma termiņa.

Publicitāte garantēta

Dziedātājas ierašanās uz Jauno vilni šajos gados pārvērtusies par festivāla spožāko atrakciju ar garantētu publicitāti. A.Pugačova Rīgā ieradās sestdien, 25.jūlijā, savā speciālajā vagonā ar vilcienu no Maskavas. Atvērās vagona durvis, un Allu sagaidīja fotokameru klikšķu šalkoņa. Viņa pozēja un smaidīja. Mūza bija labā omā. "Vai es jau varu kāpt ārā?" Alla jautāja. Kopā ar estrādes ikonu atbrauca viņas draugs humorists Maksims Galkins, uz kuru viņa skatījās laimīgas sievietes acīm, un vairākas Louis Vuitton ceļasomas.

"Viss ir brīnišķīgi! Skatos, ka laiks ir labs, taču mums netraucēs arī lietus — konkurss sitīs augstu vilni!" A.Pugačova sacīja ekspresintervijā uz perona izredzētiem televīzijas žurnālistiem. Garākas intervijas vizītes laikā viņa nesniedz. Tāpēc katrs Allas vārds ir zelta vērts. Kas ir svarīgākais Jaunā viļņa konkursa dalībniekiem? "Profesionālisms un iekšējā pārliecība, ka tas, ko viņi dara, ir pareizi." Jūs esat paziņojusi, ka atstājat skatuvi, — uzstāšanās šajā Jaunajā vilnī ir izņēmums? "Es atstāšu skatuvi nākamā gada aprīlī. Esmu paziņojusi, ka mana atvadu turneja turpināsies no 2009.gada aprīļa līdz 2010.gada aprīlim." Ko darīsiet pēc tam? "Man ir Radio Alla, televīzijas projekti, ir arī citas ieceres… Man ir tik plašs darbības lauks, ka bez darba es nesēdēšu." Mēs esam tik laimīgi, ka jūs atkal esat kopā ar mums! "Es arī esmu laimīga būt šeit."

Dziedātāja, kura prot artistiski verbalizēt visādas banalitātes, šoreiz nebija pārāk runīga. Piemēram, pirms septiņiem gadiem Jaunajā vilnī viņa sniedza aizraujošu preses konferenci. Jautāta, vai Jūrmalā viņa peldas jūrā, A.Pugačova toreiz pašironiska atbildēja: "Ja figūra ir laba, kāpēc lai es nepeldētos?"

Melns un balts

Mūzas sagaidīšanas un sveikšanas rituāls turpinājās mazāk nekā desmit minūtes. Visi, kam izdevās kļūt par notikuma lieciniekiem, izskatījās apgaismoti un apgaroti. Modes un stila eksperti turpat stacijā apsprieda A.Pugačovas jaunāko frizūru un tērpu, kurā dominēja melns (balahons, legingi) un balts (sandales, somiņa). Primadonnas skatuves tērpus visi interesenti varēs novērtēt jau otrdien, 28.jūlijā, kad viņa svinīgi atklās Jaunā viļņa norises Dzintaru koncertzālē. A.Pugačova un M.Galkins pieteikti kā trešās konkursa dienas, Pirmatskaņojumu dienas, vadītāji — sestdien, 1.augustā (šajā izšķirošajā konkursa kārtā jaunie dziedātāji izpildīs oriģinālkompozīcijas). A.Pugačova būs klāt visos Jaunā viļņa koncertos, lai noslēguma ceremonijā 2.augustā pasniegtu savu simpātiju balvu kādam no 16 konkursa dalībniekiem.

Iepriekšējos gados konkursa dalībnieki Dienai stāstīja, kā dziedāt tieši Allai Pugačovai, kura sēž zālē un vēro priekšnesumus, ir patīkami un viegli. Viņa klausās īpaši uzmanīgi un iejūtīgi, ir dāsna uz aplausiem un ar savu klātbūtni spēj iedrošināt jaunos talantus parādīt visu, ko viņi spēj. Tātad mūzas pienākumus viņa pilda godam. Un, protams, Allas Pugačovas Jaunajā vilnī demonstrēto tērpu retrospekcija kļūst par spilgtāku vēstures faktu, nekā konkursa uzvarētāju vārdi, kuri pazūd nebūtībā jau dažas dienas pēc šova izskaņas.

Šovs

Konkurss Jaunais vilnis

Dzintaru koncertzālē 28.VII—2.VIII. Biļetes Biļešu servisa tīklā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja