Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Apeiņa baritonu novērtē Austrijā

"Vakara atklājums, neapšaubāmi bija jaunais baritons no Latvijas. Viņa dziedājums — nevainojams, ārēji spīdošs, tajā pašā laikā iekšēji liesmojošs," par Latvijas Nacionālās operas solista Jāņa Apeiņa sniegumu titullomā P.Čaikovska operas "Jevgeņijs Oņegins" iestudējumā Insbrukā, Tiroles Valsts teātrī, raksta "Wiener Zeitung" (22.09) kritiķis Ernsts Šercers.

Latviešu dziedonis pirmo reizi piedalās jauniestudējuma tapšanā ārpus Latvijas. Pirmizrādei 20.septembrī Tiroles Valsts teātrī Insbrukā tagad seko izrāžu sērija — kopā 15 izrādes, kas turpināsies līdz 24.janvārim. Ietudējuma muzikālais vadītājs ir Olafs Henzolds, režisore, teātra intendante Brigite Fasbindere, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Ēriks Bode. Tas veidots reālpsiholoģiskā manierē, taču pārceļot operas sižeta darbību uz XX gadsimtu Krievijā, laikā no 1918.gada līdz Otrā pasaules kara priekšvakaram, kad uz skatuves pavīd arī tādi lozungi kā "Slava kommuņizmu!".

"Darba ir daudz, taču esmu priecīgs, ka tas ir, un arī ārzemēs. Īstajā laikā, jo baritona tembrs nobriest tikai ar gadiem," Dienai atzīst 33 gadus vecais dziedātājs. Viņam esot ļoti aizraujoši piedalīties iestudējumā tik raibā starptautiskā sastāvā, kurā viņa galvenā partnere Tatjanas lomā ir Vācijas un Austrijas slavenība Džuliana Banse, viens Ļenska atveidotājs ir no Brazīlijas, otrs no Šveices, bet Olgas lomas izpildītājas ir no Kanādas un Rostokas Vācijā. Izrādēs pārmaiņus darbojas viesmākslinieku un vietējais sastāvs un vienīgi J.Apeinim nav dubliera, tādējādi viņš dzied pilnīgi visās izrādēs. Brīvbrīžu dziedātājs pavadot kalnos un lepojas, ka pagājušajā nedēļā viņam izdevies uzkāpt 2373 metrus augstajā Reither spitze virsotnē.

Latvijas Nacionālajā operā šoruden J.Apeinis dziedās Ž.Bizē "Karmenas", Dž.Pučīni "Bohēmas" un J.Lūsēna "Leļļu operas" izrādēs, kā arī sezonas otrajā pusē paredzētajos jauniestudējumos — Belkores lomā G.Doniceti operā "Mīlas dzēriens" un titullomā V.A.Mocarta operā "Dons Žuans".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja