Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Aprīlī Rīgā uzstāsies amerikāņu elektroniskā roka duets Phantogram

Rīgā, koncertzālē Palladium 6. aprīlī ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies amerikāņu elektroniskā roka un triphopa duets Phantogram, informēja koncerta pārstāve Līva Toniņa.

Koncerts būs veltīts Phantogram jaunākā albuma Three atbalstam.

Phantogram 2007.gadā nodibināja bērnības draugi Džošs Kārters (Josh Carter) un Sāra Bartela (Sarah Barthel). Savu mūzikas stilu viņi raksturo kā elektroniskā roka, sapņu popa un triphopa apvienojumu, kam raksturīgs “daudz dažādu ritmu, ģitārskaņu virpuļu, kosmisku sintezatoru, atbalsu un gaisīgu vokālu”.

Lai gan lielāko daļu vokāla partiju izpilda Sāra, dziesmu tekstus galvenokārt sacer Džošs. Viņš atzīst, ka tekstuāli noskaņa ir diezgan tumša, pat drūma, taču ar “daudzām cerību lāsēm”. Jo īpaši tas attiecas uz pēdējo albumu, kura tapšanas laikā Sāras māsa izdarīja pašnāvību. “[Noskaņu noteica] dusmas un, protams, skumjas, un viss pārējais. Mūsu lirika vienmēr iespaidojusies no tumšām un personiskām dzīlēm, un tas bija gan atbrīvojoši, gan savā veidā motivējoši - tādējādi izpaust savas sāpes,” komentē abi mākslinieki.

Līdz šim Phantogram radījuši trīs pilnvērtīgus studijas albumus, no kuriem pazīstamākie hiti ir  When I'm Small, Mouthful Of Diamonds, Black Days Out, Fall In Love, As Far As I Can See, Don’t Move un, protams, You Don’t Get Me High Anymore no jaunākā albuma Three.

Paralēli Phantogram Sāra un Džošs sadarbojušies ar Big Boi no OutKast (piedalījušies 2 viņa albumu tapšanā), Skrillex, Flaming Lips un Mailiju Sairusu (Sāra piedalās viņas dziesmā Slab of Butter (Scorpion)).

Līdz šim grupa Latvijā uzstājusies tikai vienreiz, 2014.gadā kāpjot uz Positivus festivāla lielās skatuves.

Biļešu iepriekšpārdošana uz koncertu sāksies piektdien, 13. janvārī, plkst. 10 visā Biļešu servisa tīklā. To sākumcena EUR 29.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja