Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

“Arsenālā” uzstāsies Rīgas Doma kora skolas audzēkņi

Programmas „Mūzika Arsenālā” ietvaros Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē “Arsenāls” ceturtdien, 7. oktobrī plkst. 18 notiks Rīgas Doma kora skolas audzēkņu koncerts, informēja LNMM Reklāmas un informācijas darba kuratore Natālija Sujunšalijeva. Šis koncerts, tāpat kā arī visi nākamie, klausītājiem pieejams bez ieejas maksas.

Kā pastāstīja N. Sujunšalijeva, mūzikas vakara apmeklētājiem būs iespēja klausīties jauno vokālistu Stefānijas Sidorenko un Aivja Gretera, vijolnieces Marijas Kalniņas un obojistes Justīnes Āboltiņas priekšnesumos. Koncerta gaitā skanēs arī klaviermūzika, kuru atskaņos audzēkņi Jēkabs Jančevskis, Karlīna Arente, Sanda Audere, Elīza Evalde, Dāvis Jankevics, Katrīna Kivleniece, Dārta Liepiņa, Patriks Stepe, Jēkabs Krists Kalniņš, Artūrs Švarcbahs un Ernests Vīgners. Klausītāju uzmanībai tiks piedāvāti komponistu Jāzepa Mediņa, Artūra Maskata, Jāņa Lūsēna, Arvīda Žilinska, kā arī Antiono Vivaldi, Friderika Šopēna, Frensisa Pulenka, Dmitrija Kabaļevska, Dmitrija Šostakoviča un citu komponistu skaņdarbi.

Koncertcikls „Mūzika Arsenālā” ir jauna tradīcija, kas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā aizsākta šoruden, lai izmantotu “Arsenāla” vestibila skanējuma šarmu ar bagātīgo akustiku un šajā grūtajā laikā bez maksas iepriecinātu sabiedrību ar mūzikas radīto spēku. Pateicoties Cēsu Vēstures un mākslas muzeja atsaucībai LNMM izstāžu zālē Arsenāls ir radusies iespēja klausīties klaviermūzikas skaņas, klāstīja N. Sujunšalijeva. Programmas uzmanības fokusā ir mūzikas izglītības iestāžu audzēkņu un skolotāju veikums. Kā uzsvēra N. Sujunšalijeva, „Mūzika Arsenālā” ir ne tikai iespēja jaunajiem censoņiem uzstāties plašākas publikas priekšā, bet arī sniegt baudījumu un prieku mūzikas cienītājiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja