Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Atklās 2.starptautisko ērģeļmūzikas festivālu “Vox angelica”

Dubultu ev. lut. baznīcā no 3. līdz 25.oktobrim notiks 2.starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls „Vox angelica”, informē Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību speciālists Ingmārs Čaklais.

3. oktobrī plkst.16 notiks koncerts „J.S.Bahs laikmetu variācijās”. Tajā skanēs ne tikai J.S.Baha oriģinālmūzika, bet arī 19.gadsimta komponista Ferenca Lista „Prelūdija un fūga par BACH tēmu”, latviešu komponista Romualda Jermaka skaņdarbs „Noktirne” (veltījums J.S.Baham) korim, solistam un ērģelēm, kā arī Tālivalža Ķeniņa „Korāļkantāte par J.S.Baha tēmām” soprānam, jauktajam korim, mežragam, trompetei un ērģelēm. Koncertā piedalīsies jauktais koris „Sonore”, diriģents Mārtiņš Ozoliņš, dziedātāja Inga Šļubovska (soprāns), ērģelnieki Diāna Jaunzeme, Kristīne Adamaite un Tālivaldis Deksnis, Jānis Ivuškāns (trompete) un Arvīds Valakjāvičs (Arvidas Valakjavičus, mežrags).

Festivāla gaitā notiks četri koncerti, katrs no tiem ar savu īpašu programmu un izpildītāju sastāvu. Ieeja visos koncertos par ziedojumiem festivāla norisei.

Koncertā „Trīsreiz divi...” 10.oktobrī piedalīsies trīs Latvijas ērģelnieku pāri – dueti: Tālivaldis Deksnis un Edīte Alpe, Aigars un Ilze Reiņi, Jānis un Iveta Pelšes. Pirmo reizi visi trīs ērģelnieku pāri uzstāsies vienā koncertā. Programmā būs mūzika ērģelēm četrrocīgi (G.Merkela, E.Grīga, M.Ravēla, N.Hakima skaņdarbi). Turklāt atraktīvo ērģelnieku spēli četrrocīgi būs iespējams vērot arī ekrānā.

Koncertu „Ērģeļu solo” 18.oktobrī spēlēs festivāla īpašais viesis, ērģelnieks no Vācijas Vīlands Meinholds (Wieland Meinhold).

Festivāla noslēguma koncerts „Svētku mūzika” notiks 25.oktobrī, un tajā muzicēs Latvijas Mūzikas akadēmijas metālpūšamo instrumentu kvintets „BRASS LV” Jāņa Retenaisa vadībā un ērģelnieks Tālivaldis Deksnis. Metālpūšaminstrumentu un ērģeļu saspēle rada īpašu svētku gaisotni, arī koncerta programma būs svētku mūzikas pilna - skanēs G.F.Telemana „Heroiskā mūzika”, Riharda Štrausa „Festival Procession” (Svētku procesija), Z.Karg – Elerta  „Music for a Festival” (Mūzika svētkiem), G.F.Hendeļa „Aleluja” u.c. skaņdarbi.

Festivāls veltīts baznīcas simtgadei – 1909.gada 3.oktobrī notika Dubultu ev. lut. baznīcas iesvētes dievkalpojums, savukārt 2009. gada 3.oktobrī plkst. 16.00 šo svētku dienu atzīmēs ar festivāla atklāšanas koncertu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja