Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Belvederas operdziedātāju konkursā Vīnē Latviju pārstāvēs tenors Jevgeņijs Igans

Baltijas valstu atlasē Vīnes Belvederas konkursam, kurš notiks šā gada jūnija beigās, izvirzīja piecus jaunos dziedātājus. Viņu vidū ir tikai viens pārstāvis no Latvijas - tenors Jevgeņijs Igans, pēc Dzintaru koncertzāles mazajā zālē notikušā pasākuma informēja Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Veronika Ramāne.

Diriģenta Ilmāra Lapiņa vadītā žūrijas komisija, kurā strādāja pārstāvji no Lietuvas (Dmitrijs Zlotņiks) un Latvijas (Solveiga Raja), ikgadējajam operdziedātāju konkursam Vīnē izvirzīja arī soprānu Liliju Namisņiku (Austrija, Ukraina), lietuviešu soprānu Rūtu Venckuti, kā arī divus dziedātājus, kuri sacentīsies operas un operetes disciplīnās - Krievijas pārstāvi Irinu Kistikvu (soprāns) un jauno tenoru no Ķīnas Tautas Republikas - In Džī', kurš patlaban mācās Tallinas Mūzikas akadēmijā pie slavenā igauņu basa Mati Palma. In Džī izpelnījās arī Jūrmalas pilsētas balvu, kuru piešķīra pēc publikas simpātiju balsojuma rezultātiem.

„Ievērības cienīgi bija Latvijas soprānu Ēvijas Hilmanes un Marinas Krempohas-Trosmanes, kā arī spēcīgā mecosoprāna Irmas Pavāres priekšnesumi. Igaunijas pārstāvei Grēsai Langovitsai šī diena nebija pati veiksmīgākā viņas mūžā – jaunā dziedātāja atstāja visai blāvu iespaidu. Varbūt iemesls bija viņas koncertmeistares slimība,  jo vajadzēja uzstāties ar nepazīstamu pavadītāju, kaut gan citi viņas kolēģi ar jauno koncertmeistari sastrādājās labi,” vērtē konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Lapiņš.

Pasākums Dzintaru koncertzāles kamerzālē bija pulcinājis visai kuplu dažādu valstu dziedātāju skaitu – pārstāvētas bija visas trīs Baltijas valstis - Latvija, Lietuva un Igaunija, kā arī uzstājās pa pārstāvim no Krievijas, Ukrainas, Austrijas un Ķīnas Tautas Republikas. Kā uzsvēra I. Lapiņš, „klausītājus priecēja operu āriju koncertmeistari - pianisti, sevišķi gribētos atzīmēt Lietuvas pianistes Rimas Palulītes iejūtīgo spēli un mūsu Agneses Egliņas iedzimto muzikalitāti. Gribu pateikt arī lielu un izjustu paldies Jūrmalas pilsētas domei, Jūrmalas Kultūras centram un Dzintaru Koncertzāles direkcijai, kuras rūpju rezultātā Jūrmalā notiek šādi starptautiska mēroga  nopietnās mūzikas pasākumi.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja