Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Biskvīts ar nakts murgiem

Megagrupas Limp Bizkit solists Freds Dērsts (38) intervijā pirms Rīgas koncerta 20.V

Tā saucamā new metal jeb rap metal amerikāņu superzvaigznes Korn Latvijā jau pabijušas, un tagad kārta pienākusi otrai, ne mazāk populārai grupai — Limp Bizkit. Visā pasaulē tā ir pārdevusi vairāk nekā piecdesmit miljonus savu četru albumu kopiju, bet tagadējā mūzikas lejuplādēšanas un kopēšanas laikmetā viņu faktiskais klausītāju un potenciālo koncertu apmeklētāju skaits, protams, ir daudzkārt lielāks.

Grupa radusies 1994.gadā Floridā, to izveidoja dziedātājs Freds Dērsts, basģitārists Sems Riverss un bundzinieks Džons Oto. Drīz viņiem pievienojās ģitārists Vess Borlends un emigrants no Latvijas — dīdžejs Leors Dimants ar skatuves vārdu DJ Lethal, kurš aizpērn jau šeit bija izlūkgājienā ar savu dīdžeja setu. Tolaik viņš, tāpat kā ģitārists Vess (viņš kādu laiku spēlēja pie Merilina Mensona), nesaskaņu dēļ no grupas bija aizgājis, bet nu Limp Bizkit atkal ir kopā savā oriģinālajā sastāvā, lai dotos pasaules turnejā, un sāks to tieši Latvijā, saskaņā ar reklāmas materiāliem solot spēlēt hitus My Generation, Rollin", My Way, Re-Arranged u.c.

Kad pienāk telefonsarunai ar Limp Bizkit strikti atvēlēto desmit minūšu sākums, zvanu uz norādīto numuru. Saskaņā ar iepriekš solīto, ar mani runāšot ģitārists Vess vai pat vokālists un grupas klipu režisors Freds Dērsts. Menedžeris, noskaidrojis, kas zvana, sola tūliņ savienot ar kādu no grupas Limp Bizkit. Gaidu vismaz divas minūtes, un tad kāds burtiski iekliedzas telefonvada otrā galā — tik skaļi, it viņš atrastos vienā telpas galā, bet telefonaparāts pavisam citā: "Hallloooo!!!"

Kurš runā? Freds?


Freds Dērsts, dritvai kociņ (mother f****r)!!!

Jums šomēnes ir pirmais turnejas koncerts tieši Latvijā. Varbūt jūsu dīdžejs Letāls (DJ Lethal) ir stāstījis kaut ko par Latviju — viņš šeit ir dzimis un viesojās mūsu Positivus festivālā aizpagājušajā vasarā.


Letāls mums ir stāstījis ļoti daudz labu lietu par jūsu valsti, bet vienu tev varu pavēstīt arī es: Limp Bizkit gatavojas… drīzumā noraut jums jumtu (blow your f*****g mind)!!!

Ko tad spēlēsiet Rīgas koncertā?

Tas būs pārsteigums, mans draugs! Mēs gatavojamies spēlēt tik ļoti daudz dažādu dziesmu, ka tu nespēsi tam noticēt! Vecas un jaunas, un vecas un jaunas, un daudz, daudz pārsteigumu… Daudz spontānu pārsteigumu improvizāciju. Mēs sagādāsim jums labāko Limp Bizkit šovu, kādu jebkad esam spēlējuši.

Šī jums būs saspringta turneja pēc atkalapvienošanās savā labākajā sastāvā. Spriežot pēc tavas balss, esi pamatīgi noilgojies pēc iztrakošanās koncertos.

Jā — es esmu pamatīgi izslāpis pēc koncertiem, un mēs ar Limp Bizkit šajā turnejā spēlēsim katru otro sūda (f*****g) dienu.

Kādu mūziku tu klausījies, pirms nonāci līdz tam, ko dari ar Limp Bizkit?


Man patīk gan Elviss Preslijs, gan Led Zeppelin. Kad augu, klausījos Nirvana, Mudhoney, Black Flag, Cypress Hill, House Of Pain…

Tā saucamo nu metal stilu, kas ir divu pirms tam it kā nesavienojamu lietu — repa un metāla — sakausējums, jūs padarījāt populāru visā pasaulē, bet vai zini, ka viena no tā pamatlicējām — grupa Clawfinger — radusies jau astoņdesmito gadu beigās šeit Ziemeļeiropā — Zviedrijā?

Jā, jūsu platuma grādos notiekošajam visu cieņu, bet tu taču nenoliegsi, ka daudz skaļāki un pazīstamāki ir Limp Bizkit — Amerika tomēr diktē muzikālo modi, un tāpēc ir likumsakarīgi, ka šim lokam agri vai vēlu bija jānoslēdzas, mums atbraucot pie jums.

To, protams, nevar noliegt, ka jūs, tāpat kā Korn, pazīst daudz labāk. Ko labprāt dari laikā ārpus koncertiem tajās zemēs, ko apmeklē?

Man patīk braukt ar skrituļdēli, un man patīk zīmēt grafiti, un satikt grupas fanus koncerta norises vietas priekšā. Staigāt pa pilsētu un baudīt visu, ko redzu, — ballēties un jukt no tā visa prātā!!! Pēc koncerta es gribētu aiziet uz visiem, vismaz uz labākajiem Latvijas klubiem un satikt visus cilvēkus, kas man trāpīsies ceļā šajā naktī. Dīdžejs Letāls man stāstīja, ka es nekad vairs negribēšu atstāt Latviju, jo tā ir sasodīti (f****ng) labākā vieta pasaulē!

Bet ziemas šeit mēdz būt ļoti aukstas.

Tas nekas — es paņemšu līdzi jaku.

Es jau tikai gribēju tevi drusku pabiedēt, tāpat kā tu mani visu laiku baidi ar savu kliedzošo toni, — maijā pie mums Latvijā ir pietiekami silts.

Nu, mani jau nemaz nevar tik viegli nobiedēt. Vai tad es pēc tāda izskatos?

Nezinu gan, kā pašlaik izskaties, bet šāds kliedzošs tonis jau laikus brīdina intervētājus, lai tie saprot, ka esi kā zvērs, kuru labāk nekaitināt, uzdodot netīkamus jautājumus. Vai Limp Bizkit fanu armijai varu pavēstīt, lai gatavojas iespējai sastapt tevi Rīgas ielās?

Jā, tas ir ļoti iespējams — es noteikti būšu ielās Latvijā. Satikšu cilvēkus, ēdīšu latviešu ēdienu un baudīšu kultūru. Man patīk iepazīties ar īstiem cilvēkiem visās pasaules pilsētās, kur mēs spēlējam, nevis tikai ar izredzētajiem, kuriem tikšanos ar mums ir izgādājušas ierakstu kompānijas vai koncertu organizatori slēgtajos un liekulīgajos meet & greet. Tas būtu ļoti jauki satikt arī Latvijas mūziķus.

Tad jau jāmudina visi, lai spēlē ielās vai klubiņos jūsu koncerta dienā. Ko tu redzi savos sapņos?


Es redzu zombijus un monstrus. Tie ir visaizraujošākie un reizē vistrakākie murgi, ko es redzu katru nakti.

Bet tev taču pašam tie patīk, vai ne?

Pamazām mācos tos baudīt.

Tu esi veidojis klipus savai grupai, kā arī Korn, Staind un citiem, bet nesen esi uzņēmis arī neatkarīgo filmu The Education of Charlie Banks, kas saņēmusi balvu Tribekas filmu festivālā Ņujorkā. Lasīju, ka tagad gatavojies veidot šausmu filmu par maniakālu slepkavu.

Jā, bet tas ir pavisam cits stāsts — šobrīd apsolu, ka par attiecībām ar saviem nakts murgiem es pastāstīšu klausītājiem — Limp Bizkit faniem.

Tad jau laikam rakstāt jaunu albumu?

Jā, jaunais albums būs ļoti spēcīgs, un tā skanējums ļoti līdzināsies tam labi zināmajam oriģinālajam Lim Biz (Freda lietotais saīsinājums — līdzīgs Led Zep, ko, atkārtoti pieminot Led Zeppelin, izmanto britu prese — aut.) skanējumam, jo atkal esam kopā ar Vesu un Letālu. Vērojot un garlaikojoties no tā, kas pašlaik notiek populārajā smagajā mūzikā, mums likās, ka ir vērts aizmirst vecās nesaskaņas, jo tikai šajā sastāvā mēs varam radīt to grūvu, spēku, metālu un vēlreiz grūvu. Domāju, ka jaunais albums iznāks līdz gada beigām.

***

KONCERTS


Limp Bizkit Arēnā Rīga 20.V plkst. 21. Biļetes Biļešu servisa tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja