Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Cēsīs notiks Starptautiskie jauno komponistu meistarkursi

No 12. līdz 20. augustam sadarbībā ar Eiropas nozīmīgāko akustikas un mūzikas izpētes centru IRCAM (Parīze) Cēsīs notiks starptautiski komponistu meistarkursi.Meistarkursos jaunos skaņražus apmācīs pasaulē atzīti komponisti Mikaēls Levinass (Francija), Viljams Brūks (Lielbritānija), Toivo Tulevs (Igaunija), bet kā eksperimentāla skaņu laboratorija piedalīsies Latvijas Radio koris, pastāstīja kora sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Karaseva.

Nometni 12. augustā plkst. 20 Cēsu Svētā Jāņa baznīcā ar koncertu Cēsu mākslas festivālā atklās Latvijas Radio koris, kas tikko atgriezies mājās no prestižā Zalcburgas festivālā Austrijā. Turpinot iepriekšējos gados aizsākto dažādiem mūziķu sastāviem veltīto tematiku, dalībnieki pievērsīsies noteiktu mūzikas izpildītāju specifikai – šoreiz tas būs koris un laikmetīgās kora mūzikas kompozīcijas tehnikas. Kursu tēma Šekspīra sapnis. Koris kā sapnis un smalkmehānisms tiks aplūkota gan pasniedzēju lekcijās, gan praktiskajā darbā, koncentrējoties tieši uz laikmetīgās kora mūzikas tehnisko un estētisko problemātiku. Galvenās kursu aktivitātes norisināsies Cēsu meža skolā, un meistarkursu darba augļus klausītājiem būs iespēja baudīt koncertā, kurā uzstāsies Latvijas Radio koris diriģentu Kaspara Putniņa un Sigvarda Kļavas vadībā Cēsu meža skolas zālē 17. augustā plkst. 18. Ieeja bez maksas.Daļu no Cēsu nometnē tapušajiem darbiem Latvijas Radio koris atskaņos oktobrī jaunās mūzikas festivāla Arēna koncertā Rīgā, kā arī 2013. gada maijā šī programma izskanēs Parīzē, IRCAM rīkotajā jaunās mūzikas festivālā Agora. Šogad komponistu kursos piedalīsies 20 dalībnieki, daļu no tiem izvēlējušās Lietuvas, Igaunijas un Latvijas mūzikas augstskolas, deleģējot no katras mācību iestādes talantīgākos studentus, savukārt pārējie iespēju piedalīties izcīnīja atklātā konkursā, iesūtot izvērtēšanai savas skaņdarbu partitūras. Latviju meistarkursos pārstāvēs jaunie komponisti Linda Leimane, Laura Gustovska, Santa Bušs, Oskars Herliņš, Jēkabs Nīmanis un Anna Veismane. Pārējie kursu dalībnieki būs viesi no Lietuvas, Igaunijas, ASV, Īrijas, Lielbritānijas, Vācijas, Polijas, Argentīnas, Jaunzēlandes, Honkongas, Filipīnām.Kursu idejas autors un mākslinieciskais direktors, komponists Andris Dzenītis stāsta: "Meistarklases, meistarkursi, zināšanu papildināšana ārpus akadēmiskās izglītības obligātās, standartizētās formas ir būtiska iespēja jebkuras specialitātes māksliniekiem iegūt plašāku, daudzpusīgāku skatienu uz smalkākām savas specialitātes niansēm, iepazīt jaunas mākslas formas un izpausmes, atbrīvotā vidē iegūt un izveidot ciešus kontaktus ar kolēģiem, bet galvenais – koncentrētā, kampaņveidīgā formā saņemt būtisku informāciju, kuru sniedz uz kursiem aicinātie, respektablie pasniedzēji – savas specialitātes profesionāļi."Jauno komponistu meistarkursi tiek rīkoti reizi divos gados, kopš 2002. gada tie ir vienīgie šāda veida, formas un apjoma kursi Baltijas reģionā. Meistarkursi ir starptautiskās jaunās mūzikas meistarkursu asociācijas ULYSES biedrs. Vairāk informācijas: www.musicworkshop.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja