Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

“City Jazz Club” notiks festivāla “Saxophonia” jam session

19.februārī plkst. 21.00, 20. un 21.februārī plkst. 21.30 City Jazz Club, Ģertrūdes ielā 34 notiks ikgadējā mūzikas festivāla „Saxophonia” jam session. Ik vakaru uz kluba skatuves varēs vērot „City Jazz Club house band” un festivāla viesmākslinieku uzstāšanās, informē kluba pārstāve Vita Breda.Ceturtdienas, 19.

februāra jam session piedalīsies igauņu saksofonista Lembita Sārsalu trio. Lembits Sārsalu ir viens no Padomju Savienības džeza spožākajiem mūziķiem, viņš bija pirmais PSRS mūziķis, kas uzstājas Laionela Hemptona festivālā ASV. L.Sārsalu uzstājies Āfrikā, Tuvajos Austrumos un daudzviet citur pasaulē. Viņš spēlējis ar tādām visdažādāko paaudžu džeza zvaigznēm kā leģendārais Laionels Hemptons un viņa „New York Big Band”, viens no pasaules labākajiem džeza ērģelniekiem Lonijs Smits, ģitārists Džons Stouvels, bundzinieks Lūiss Nešs, basists Kristians Makbraids, trombonists Konrāds Hervigs, dziedātāja Īva Korneliusa un daudz citi. 2003. gada rudenī L.Sārsalu kļuva par starptautiskā džeza festivāla „Rainbowjazz” māksliniecisko vadītāju. Lembits Sārsalu uzstājies arī simfodžeza repertuārā ar Amerikas, Igaunijas, Somijas un Zviedrijas simfoniskajiem orķestriem.Piektdienas, 20.februāra jam session piedalīsies duets no Norvēģijas „DOZO”, kurā apvienojušies multi-instrumentālists un dziedātājs no Ziloņkaula krasta Kouame Sereba un saksofonists Rolfs Ēriks Nīstrems. Kouame spēlē ģitāru, sitamos instrumentus un džembi, kā arī dodo jeb lokveida instrumentu. 1983. gadā Kouame Sereba ieradās un dzīvi Norvēģijā. Kā šīs valsts muzikālais sūtnis Kouame piedalījies braucienos uz Āfriku, Japānu un Vāciju.Rolfs Ēriks Nīstrems spēlējis solo ar Bāzeles, Bergenas, Oslo, Stavangeras, Stokholmas,  labākajiem orķestriem, ansambli „Kaput” no Īslandes u.c.. Piedalījies mūsdienu mūzikas festivālos „Ultima” Oslo, „Klangspuren” Austrijā.Sestdienas, 21.februāra jam session piedalīsies viens no slavenākajiem Zviedrijas džeza mūziķiem - saksofonists, komponists, vairāku grupu līderis un neatkarīgo ierakstu kompānijas īpašnieks Jonass Kullhammars. Pēc Zviedrijas radio džeza kritiķu apbalvojuma “Gada debitants 2000” Jonass īsā laikā ieguva vairākas balvas un atzinības, starp kurām īpaši jāatzīmē gada džeza mākslinieka tituls 2002. un 2003.gadā, Jonas Kullhammar Quartet iegūtais tituls “Džeza grupa 2002” un sīvā konkurencē izcīnītā Django d'Or balva Zviedrijas festivālā „Contemporary Star of Jazz” 2004. gada pavasarī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja