Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ditas Krenbergas starptautiskais trio gatavo koncertu Romantiskas pasakas

Baudīt pavasarīgas noskaņas koncertā „Romantiskas pasakas” kopā ar flautisti Ditu Krenbergu, austriešu čellistu Rūdolfu Leopoldu un Austrijā dzīvojošo pianisti Ievu Ošu Spīķeru koncertzālē sestdien, 7. Maijā plkst.19.30 aicina “Latvijas Koncerti” – informēja koncertapvienības sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bruževica.

Šajā koncertprogrammā satiksies starptautiskajā koncertapritē rūdīti mākslinieki, kuru sadarbība dzimusi pirms vairākiem gadiem. Jaunajā koncertprogrammā skanēs divu 20. gadsimta pirmās puses ievērojamāko čehu komponistu mūzika čellam un klavierēm: Leoša Janāčeka trīs pasakas, Bohuslava Martinū virtuozās variācijas par Džoakīno Rosīni tēmu. Vācu romantisma mistiskajā pasaulē vedīs Roberta Šūmaņa  “Pieci skaņdarbi tautiskā stilā”, savukārt Prāgas ebreju komponistu Ervinu Šulhofu un viņa traģisko likteni atcerēsimies, klausoties Flautas sonāti – brīnišķīgu neoklasicisma paraugu, stāstīja R. Bruževica.

Koncerta noslēgumā  būs iespēja dzirdēt visu triju mūziķu saspēli Johana Nepomuka Hummeļa  mūzikā. Savulaik superpopulārā komponista un klaviervirtuoza, Mocarta skolnieka, Bēthovena un Šūberta drauga, Gētes un Šillera domubiedra piemirsto daiļradi pārstāvēs elegantās variācijas par tēmu, kas aizgūta no kazaku folkloras un vāciski runājošajā Eiropas daļā bija pazīstama kā melodija “Skaistā Minka”. 

Dita Krenberga ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistare, starptautisku mūzikas konkursu un Lielās mūzikas balvas 2000 laureāte, aktīvi koncertējoša soliste un kamermūziķe. Pianiste Ieva Oša, kura dzīvo Austrijā, Grācā, ir starptautisku konkursu laureāte un kopš 1991. gada ir Grācas Mūzikas universitātes (Austrija) flautas, alta un vokāli instrumentālo skaņdarbu klases koncertmeistare. Viņa bieži uzstājas kā kamermūziķe un ir “Vīnes filharmoniķu” soloflautista Dītera Flurī pastāvīgā koncertmeistare. Rūdolfs Leopolds ir viens no Austrijas ievērojamākajiem čellistiem. Daudzus gadus bijis Nikolausa Arnonkūra vadītā orķestra Concentus musicus pirmais čellists. Aktīvi koncrtējošs kamermūziķis un solists. 1980. gados Leopolds bija stīginstrumentu kamermūzikas pasniedzējs Vīnes Mūzikas universitātē. Patlaban viņš ir Grācas Mūzikas universitātes čella spēles docētājs.

Biļetes uz koncertu nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs un koncerta norises vietā pirms koncerta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja