Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dziesminiekam vajag līdzi dungotāju

Jau septīto gadu no 5. līdz 7. augustam Jaunpiebalgas novada dabas saimniecībā Lielkrūzes sabrauks, sapulcēsies un sanāks dziesminieki un dzejnieki no visas Latvijas.

Pasākuma organizatore Sanita Stepena šo vietu nosauc par dziesminieku sirdsvietu un saka paldies saimniekiem Valentīnai un Guntaram Dolmaņiem, kuri ar katru gadu pie sevis uzņem aizvien vairāk un vairāk dziesminieku un arī publikas. Ja saieta pirmsākumos tā bija vairāk dziesminieku satikšanās, tad pēdējos gados ierodas ļoti daudz klausītāju. "Tā jau ir domāts, ka dziesminiekam vajag arī klausītāju, līdzi dungotāju, jo tas jau tieši dod to lielisko kopā būšanas sajūtu," saka pasākuma organizatore.

Iedomājieties – ugunskurs, saulriets, ģitāra un smeldzīga vai, gluži otrādi, jestra dziesma, kad kājas cilājas, jo gribas dancot. Kā bonuss visam klāt lielisks skats – uz kuru pusi vien veries, dabas klātbūtne ar čīgājošiem sienāžiem un kurkstošām vardēm. Dziesminieku dziedāta dziesma nāk no sirds, tai ir garīgās telpas plašums. Zinātājiem uzreiz daudz izsaka šīgada saieta dalībnieku vārdi – Andris Akmentiņš, Alise Sedola, Ainars Virga, Didzis Šķila, Dinārs Gulbis, Egons Pičners, Ēriks Loks, Haralds Sīmanis, Igors Siliņš, Ilze Grunte, Kārlis Kazāks, Uldis Kākulis, Valdis Atāls, Varis Vētra un daudzi citi. Bet "durvis" joprojām ir atvērtas! Latvijas dziesminieku saietā būs arī Brīvais mikrofons, kurā aicināti piedalīties visi sevi izdziedāt un izteikt gribošie. Jaunatklājumiem, personībām ar spēcīgu radošu un emocionālu vēstījumu, kādas muzikālajā jomā saietā sevi piesaka katru gadu, būs iespēja piedalīties Neiepazīto dziesminieku koncertā. Lielkrūžu pakalnos tiks degti tradicionālie sadziedāšanās ugunskuri, kuri pulcēs un vienos ap sevi dziesminiekus un klausītājus, – būs Dvēseļu ugunskurs, Raimonda Paula dziesmu ugunskurs, Tautasdziesmu ugunskurs, Ziņģu ugunskurs. Saieta sakarā Latvijas dziesminieki izdevuši jaunu disku, kura nosaukums sabalsojas ar šīgada pasākuma vadmotīvu – Tēva dubļi sidraboti.

Saiets dalībniekiem un apmeklētājiem būs darbīgs un radošu piedzīvojumu bagāts. Notiks mūzikas meistarklases, kuras vadīs Nils Īle, Dinārs Gulbis, Valdis Atāls tandēmā ar Egonu Pičneru, Aleksandrs Maijers, arī Maskačkas spēlmaņi. Radošums saietā ir viens no atslēgas vārdiem, un uz vietas tapušos jaundarbus vērtēs un apbalvos. Pasākums no muzicēšanas vien pārtapis arī par kopā darbošanos un dzīvesziņas skolu, jo notiks arī amatnieku radošās darbnīcas, nodarbības pie pirtnieces Daces Ločmeles. "Vide pati nosaka atmosfēru, kad gribas darboties, uzzināt. Varbūt šī tikšanās daudziem būs kā impulss?" mudina S. Stepena. Viņa stāsta, ka dienas un naktis Lielkrūzēs paiet ātri un nemanāmi un uzslietajās teltīs nemaz nav laika gulēt. "Kā jau festivālā!"

Vairāk informācijas – www. saiets.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja