Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Enja izdod jaunu albumu

Divdesmit gadus pēc albuma “Watermark” iznākšanas īru dziedātāja Enja (Enya) “Warner Bros.” apgādā izdod savu septīto studijas albumu “And Winter Came”, kas no 14.novembra pieejams arī Latvijā, informē izdevniecības "Platforma Music" pārstāvis Jānis Penka.

Jaunais albums tapis divu gadu laikā netālu no Dublinas esošajā Enjai piederošajā “Aigle Studios” sadarbībā ar viņas ilggadējiem kolēģiem - producentu Niku Raienu un dzejnieci Romu Raienu. Albums, kas sākotnēji bija iecerēts kā Ziemassvētku ieraksts, laika gaitā ieguva plašāku konceptu un tagad var tikt raksturots kā Enjas noskaņu mūzika ziemas gadalaikam.

Albumā dzirdamas arī divas Ziemassvētku dziesmas – “O Come, O Come, Emmanuel” un “Klusa nakts svēta nakts” (Oíche Chiuín), ko Enja šoreiz izpilda savā dzimtajā īru valodā un kurā izmantota Enjas pirmajiem ierakstiem raksturīgā “viena cilvēka kora” tehnika.

Albuma Centrāleiropas prezentācija notika Berlīnē Šarlotenburgas pilī, kur Berlīnes baleta ansamblis uzstājās ar ekskluzīvu horeogrāfiju, kas radīta speciāli Enjas jaunajam albumam.

Enjas mūzikas gaitas aizsākās, pēc klasiskās mūzikas studijām Milforda koledžā satiekot Nikiju un Romu Raienus, kas tolaik vadīja grupu “Clannad”. Savas vairāk kā 20 gadus ilgās karjeras laikā Enja pārdevusi 70 miljonus albumu un ieguvusi četras Grammy balvas, kā arī Oskaru par dziesmu “May It Be” filmai “Lord Of The Rings – The Fellowship Of The Ring”. Dziedātājas populārākais albums “A Day Without Rain” tika pārdots multiplatīna statusā desmit valstīs un padarīja Enju par 2001.gada visvairāk pārdoto izpildītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja