Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Grupa „Sliekšņi un griesti” prezentē savu pirmo albumu „…kā noslēpums”

Latviešu mūzikas grupa „Sliekšņi un griesti” Lielajā ģildē 25.aprīlī plkst.19 sniegs koncertu, kurā pirmo reizi izpildīs dziesmas no sava pirmā albuma „…kā noslēpums”, pavēstīja grupas dziedātāja Ilze Luhaera.

Albuma un arī gaidāmā koncerta programmu veido grupas mākslinieku pašu radītas romantiskas, filozofiskās balādes ar izcilu latviešu dzejnieku  — Friča Bārdas, Pētera Jurciņa, Skaidrītes Kaldupes, Harija Heislera, Valdas Moras, Valda Rūjas u.c. vārdiem. Kā stāsta I.Luhaera, grupa „Sliekšņi un griesti” izveidota 2003.gadā, un kopš tā laika kļuvusi iecienīta to mūzikas mīļotāju vidū, kuri nav vienaldzīgi pret liriskām un saturā bagātām dziesmām, kas spēj sasniegt pašus dvēseles dziļumus.

„Sliekšņu un griestu” līderis un dziesmu komponists ir Vilnis Punka (balss, akustiska ģitāra). Grupā dzied Iveta Kokorēviča, Ilze Luhaera, spēlē Māris Žagars (klavieres), Edmunds Andersons (bass) un Dzintars Vīksna (sitamie instrumenti). Vairākus gadus grupa koncertējusi kultūras namos, baznīcās, dažādos kultūras un sadzīves pasākumos Latvijā, bet nesen uzstājusies Losandželosā ASV. Šogad mūziķi izlēmuši ierakstīt savas labākās dziesmas un laist klajā pirmo albumu. “Šis albums ir kā stāsts par mums pašiem. Esam dziesmās ielikuši daļu no sevis, savas sirds – tajās izskan domas un vārdi, ko ikdienā cilvēki bieži nespēj pateikt viens otram, kaut gan darīt to vajadzētu. Dziesmas lolotas jau daudzus gadus, un pienācis brīdis, kad sapratām, ka to jau ir sakrājies tik daudz, ka jāizdod disks”, – stāsta Vilnis Punka, grupas dziesmu autors un komponists.

Melodijas no „Sliekšņu un griestu” pirmā albuma, kas skanēs 25 aprīļa koncertā Lielajā ģildē, ir “nokrāsām bagātas kompozīcijas – kā dziļi filozofiska satura, tā aizrautības un dzīvesprieka pilnas dziesmas, kā arī liriskas un melodiskas balādes vieglās, romantiskās nakts noskaņās. Dažubrīd džeziskās, citkārt iedvesmojoši smeldzīgās harmonijās,” stāsta Ilze Luhaera. Viņa pauda pārliecību, ka katrs „Sliekšņu un griestu” koncerts kļūst par neaizmirstamu notikumu kā viņiem pašiem, tā klausītājiem, jo mūziķi cenšas ikvienu dziesmu pasniegt kā aizkustinošu vēstījumu.

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja