Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Grupa “Soundarcade” plāno lauzt līgumu ar AKKA/LAA

Grupa "Soundarcade" plāno lauzt līgumu ar "Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūru/Latvijas Autoru apvienību" (AKKA/LAA). Lūgumu plānots lauzt, jo mūziķi nav apmierināti ar aģentūras darbību un līdzekļu pārdales sistēmu.

"Visa ideja ir tajā, ka AKKA/LAA nepieciešama, ja mākslinieks pats netiek galā ar savu finanšu interešu pārstāvēšanu," teic grupas "Soundarcade" pārstāvis Lauris Ābele, kurš uzskata, ka aģentūrai ir "absolūti neskaidra finanšu sadale". Iepriekš "Soundarcade" ar AKKA/LAA nolēma slēgt līgumu, lai reģistrētu savus darbus un ierobežotu to nevēlamu izmantošanu.

Kā norāda "Soundarcade" mūziķis, aģentūras saistošie likumi ir pārāk interpretējami un viss autortiesību likums būtu jāpārskata. "Latvijas autortiesību likums ir rupji veidots par labu monopola aģentūrai un tajā ir daudzas neizstrādātas un absurdas lietas," skaidro L. Ābele. "AKKA/LAA pašreizējā darbība mums neliekas pareiza, tādēļ nevēlamies būt saistīti ar to," uzsver L. Ābele.

Lai lauztu līgumu ar AKKA/LAA, autoram ir rakstiski jāpaziņo par līguma laušanu 60 dienas iepriekš, paskaidroja AKKA/LAA Lietvedības nodaļas vadītāja Kristīne Šlivka. Nekādas sankcijas par līguma laušanu ar AKKA/LAA noslēgtajos līgumos nav paredzētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja