Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jaunajā vilnī šogad vietējās elites mazāk, pirmo reizi Rīgas domes vadība

Tā, no sākuma mēs palaižam lielos balonus un tikai pēc tam skatītāji mazos. Atceramies, ja! — īsi pirms Jaunā viļņa atklāšanas Dzintaru koncertzāles apkaimi piepilda režisora balss mikrofonā. Pie ieejas zālē speciāli šim pasākumam iemontētas krāsainas strūklakas, bet blakus stāv festivāla konkursa dalībnieki ar milzīgiem baloniem rokās. Viņu vidū nedaudz apmulsusi arī Latvijas pārstāve Aisha. Atskan fanfaras, baloni paceļas debesīs, un kūrortpilsētas vasaras lielākais pasākums var sākties. Mazākos balonus palaiž skatītāji, kas šo iespēju būt tuvāk saviem elkiem gaidījuši vairākas stundas.

Tālākais — kā ierasts. Tās pašas sejas, un tie paši smaidi. Aizkulisēs ar milzīgu baltu limuzīnu ierodas primadonna Alla Pugačova, kuru aprij fotokameras. Ar "pieticīgākiem" melniem limuzīniem pa vienam, lai nenoēnotu cita citu, ierodas arī citas zvaigznēs — Laima Vaikule, Nikolajs Baskovs un Valērijs Ļeontjevs.

Daudz mazāku preses uzmanību izpelnās mūsu pašu "zvaigznes", kas Jaunajā vilnī ierodas ar tādu pašu regularitāti kā Ziemassvētki — par reketu tiesātais Ivans Haritonovs un bankrotējušās Bankas Baltija šefs Aleksandrs Lavents. Gar bufeti snaikstās uzņēmējs Valentīns Kokalis, netālu arī uzņēmējs Jānis Kols, bet pa šauro ieeju kopā ar pūli teritorijā iespraucas lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters. Īsi pēc konkursa sākuma viņš gan pasākumu pamet. "Mājās bērns gaida," kādēļ tik ātri prom, Dienai atbild K.Peters. Arī uzkavēdamies tikai pirmās 15—20 minūtes, lidostas šefs izdarīja to, kādēļ uz šo pasākumu ierodas daudzi uzņēmēji un vadošas amatpersonas — ne jau lai baudītu krievu mākslinieku dziedāšanu fonogrammu pavadījumā, bet gan parādītu sevi.

Šogad pasākumā gan krietni mazāk latviešu uzņēmēju un amatpersonu, tādēļ festivāla vide šķiet izteikti krieviskāka. Jau tradicionāli festivālu apmeklē Valsts prezidents Valdis Zatlers ar ģimeni, kurš arī šogad uzņems Jaunā viļņa organizatorus. Netālu no prezidenta kā cimds ar roku skatītāju zāles pirmajās rindās sasēdusi Rīgas domes vadība — mērs Nils Ušakovs (SC) un viņa vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC) ar ģimeni.

Vakara lielākās zvaigznes sēž VIP kafejnīcā prom no skatītāju acīm — tā ir Krievijas valdības delegācija, kuras sastāvā ir arī viens no krievu oligarhiem, Alfa bank prezidents Pjotrs Avens un Krievijas transporta ministrs Igors Levitins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja