Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Dīvaina laika pavadīšana – dzīve

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Dīvaina laika pavadīšana – dzīve

Krievu režisors Konstantīns Bogomolovs Liepājas teātrī iestudējis izrādi Mans Blasters ir izlādējies. To veido vairāk nekā 20 fragmentu un ainu sakopojumu, kuros tiek reflektēts par sadzīviskām attiecībām, mūžīgajiem jautājumiem un vērtībām, mūsu civilizāciju un kultūru. Tas ir stāsts par cilvēkiem, pārdzīvojumiem, par dīvaino laika pavadīšanu – dzīvi. Un nāvi. Teksta autors ir pats režisors. Lomās: Agnese Jēkabsone, Everita Pjata, Inese Kučinska, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks, Mārtiņš Kalita, Ģirts Lukevics. Pirmo reizi Liepājā Konstantīns Bogomolovsstrādāja 2012. gadā: viņa iestudējums Stavangera (Pulp People) saņēmis divas Spēlmaņu nakts balvas – Gada izrāde un Gada režisors; Stavangera tika izrādīta un godalgota vairākos starptautiskos festivālos.

Mans Blasters ir izlādējies Liepājas teātrī 17.IV plkst. 19, 18.IV plkst. 18. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4–15

Kļūsti caurspīdīgs

Gruzijas dziedātāja Nino Katamadze ar grupu Insight Rīgā uzstājas ar tādu pašu regularitāti kā Boriss Grebenščikovs ar Aquarium (BG būs klāt 30. aprīlī), un katru reizi – pilna zāle. Šoreiz Nino Katamadzes koncerts ir veltīts viņas daiļrades 15 gadu jubilejai. Dziedātāja izpilda inteliģentas, daudzslāņainas un ļoti emocionālas kompozīcijas, kurās mūsdienu džeza motīvi savienojas ar popmūziku. "Mūzika ir plūsma, kurā tu peldi, atveries un kļūsti caurspīdīgs," saka māksliniece.

Nino Katamadze Rīgas Kongresu namā 16.IV plkst. 19 Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 24–64

Eposs

Uz Kino Citadele ekrāna tiešraidē no Maskavas Lielā teātra varēs noskatīties horeogrāfa Jurija Grigoroviča baletu Ivans Bargais, kura pirmizrāde notika 1975. gadā. Tajā skan Sergeja Prokofjeva mūzika no Sergeja Eizenšteina filmas Ivans Bargais (1944).

Ivans Bargais Kino Citadele 19.IV plkst. 18. Biļetes EUR 14 (pieaugušajiem), EUR 8,40 (bērniem)

Duets + pianists

Piesakot jaunu albumu, eksperimentālā roka duets Mona de Bo kopā ar džeza pianistu Rūdolfu Macatu 17. aprīlī uzstāsies Tautas harmonijas centrā Valmierā, 18. un 19. aprīlī – Kaņepes Kultūras centrā Rīgā. Mona de Bo izpildīs jauno materiālu, kā arī mūziku no albumiem Nekavējies, šīs ir spēles ar tevi un Pag pag. Mona de Bo dalībnieki uzturas ārzemēs: Edgars Rubenis dzīvo Nīderlandē, Edgars Eihmanis – Itālijā. Pēc šiem koncertiem Latvijā viņi būs dzirdami vasaras festivālos.

Mona de Bo Kaņepes Kultūras centrā Rīgā 18., 19.IV plkst. 20. Biļetes EUR 5

Greizsirdības uzplūds

Laikmetīgo operu ciklā LULU varēs iepazīties ar Salvatores Šarrīno darbu Manas nodevīgās acis/Luci mie traditrici, kas ir spilgts kamerstila operas paraugs. Libreta pamatā ir renesanses komponista Karlo Džezualdo greizsirdības uzplūdā pastrādātā dubultslepkavība – viņš nogalinājis savu neuzticīgo sievu un viņas mīļāko. Spilgta ir arī mūzikas valoda, Šarrīno spēlējas ar skaņas un klusuma attiecībām, cilvēka balsi izmanto maksimāli netradicionālos veidos. Iestudējums, kuru uz kinoekrāna redzēsim 19. aprīlī, ir Frankfurtes operas un Montepulčāno Laikmetīgās mākslas festivāla kopdarbs, ko uzvedis vācu režisors Kristiāns Pāde.

Manas nodevīgās acis Kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē 19.IV plkst. 17. Ieeja bez maksas

Lai skan taures!

Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notiks koncerts Skan taures!, kurā uzstāsies pūtēju kvintets 5-atā! – Jānis Porietis (trompete, pikolo trompete, flīgelhorns), Edgars Švembergs (trompetes, flīgelhorns), Andris Ādamsons (mežrags), Sandis Bārdiņš (trombons), Roberts Brants (tuba). Programmā savīsies vēsturiski izglītojošais elements, humors, mūzika no operām, operetēm un mūzikliem.

Koncerts LNO Beletāžas zālē 19.IV plkst. 15. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja