Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Patiesības atmaskošanas cena

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Patiesības atmaskošanas cena

Režisors Elmārs Seņkovs Nacionālajā teātrī iestudējis Henrika Ibsena Mežapīli. "Mēs zinām, ka noticēt saviem meliem ir ļoti vienkārši. Mēs arī zinām, cik grūti no tiem atbrīvoties. Izmisīga cīņa par patiesību mūs var padarīt par cēliem, bet kāds mūs var arī izsmiet," saka Elmārs Seņkovs. "Kāda ir tā cena, lai atmaskotu patiesību un dzīvotu pēc sev nospraustiem ideāliem? Vai mēs esam gatavi pieņemt citu nospraustos ideālus, noteikumus un kļūt pieauguši? Vai labāk samierināties – ieritināties segā un ļaut visam notikt tā, kā tam jānotiek? Ibsens uzdod šos jautājumus, kuri arī man neliek mieru." Lomās: Gundars Grasbergs, Ivars Kļavinskis, Maija Doveika, Sanita Pušpure, Ivars Puga, Juris Lisners, Ināra Slucka, Uldis Anže, Juris Hiršs, Alise Danovska. Scenogrāfs Andris Freibergs.

Mežapīle Nacionālajā teātrī 21., 22., 26., 27., 28.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 12–22

Bezgalīgā enerģija

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris noslēdz Johannesa Brāmsa simfoniju ciklu. Līdzās Brāmsa Otrajai simfonijai skanēs divi Ludviga van Bēthovena opusi – uvertīra Egmonts un Pirmais klavierkoncerts. Soliste – Šveicē dzīvojošā temperamentīgā pianiste Arta Arnicāne. "Bēthovena klavierkoncerts man ir īpaši mīļš, tajā strāvo bezgalīga enerģija, dzīvesprieks, mistika un humors," saka pianiste. Pie pults – krievu diriģents Nikolajs Aleksejevs.

LNSO Lielajā ģildē 22.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

Atklāti

Horeogrāfes Santas Grīnfeldes laikmetīgās dejas izrādē/izstādē Dejo dejo dejo dejotājas neprofesionāles meklē atklātu un patiesu veidu, kā kustībā runāt par skaistumu, kas atrodams dusmās, skumjās, priekā.

Dejo dejo dejo Nordic Club House (Kalēju ielā 3) 24.IV, 8.V. Ieeja plkst. 19, 19.30, 20 un 20.30. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 3

Māsu inteliģence

Apdāvinātās māsas – vijolniece Baiba Skride un pianiste Lauma Skride –, kuras kopā uzstājas kopš bērnības, tagad bauda atzinību un aplausus slavenākajās koncertzālēs visā pasaulē. Viņām ir raksturīgs dabiskums, muzikālā inteliģence, temperaments un virtuozitāte. Dzintaru koncertzālē māsas piedāvās Vilhelma Stēnhammara, Karla Nilsena, Edvarda Grīga un Pētera Vaska mūziku.

Baiba un Lauma Skrides Dzintaru koncertzālē 23.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–35

Laba alternatīva

Divas no Latvijas alternatīvās mūzikas redzamākajām grupām uzstāsies kinoteātrī KSuns. 90. gadu pagrīdes apvienības Kartāga dalībnieki Edgars Šubrovskis un Andris Indāns uz vienas skatuves sastopas reti. Kopīgo koncertu iecere radās pēc jaunākā Gas of Latvia albuma Swan Lake iznākšanas, kurā Andris Indāns ir atgriezies pie dziesmu žanra. Vēl viena sakritība – abiem ansambļiem pēdējā laikā tapušas dziesmas ar Žebera dzeju. Gas of Latvia spēlēs albuma Swan Lake dziesmas. Kopā ar Andri Indānu uzstāsies Anna Ķirse (balss, taustiņi) un Undīne Balode (čells). Savukārt Manta sniegs ieskatu sava topošā albuma atmosfērā.

Koncerts Gas of Latvia un Manta Kinoteātrī KSuns 21., 22.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10

Skaņa kustībā

Latgales vēstniecībā Gors notiks pianista Reiņa Zariņa un horeogrāfa un dejotāja Kirila Burlova koncertizrāde Gadalaiki, kuru viņi veidojuši, iedvesmojoties no Pētera Vaska klavierdarbu cikla Gadalaiki. Izrāde ir mākslinieku izpausme žanrā, kuru nevar viegli definēt: tas nav ne koncerts, ne balets, ne dzīvā instalācija. Viņi to sauc par refleksiju – izrādi, kura sevī iekļauj dažādu mākslu izpausmes.

Gadalaiki Rēzeknes koncertzālē Gors 24.IV plkst. 18. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–15 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja