Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

KDi iesaka: Skaņa, kas hipnotizē

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Operdīva dzied blūzu

Festivālā Artissimo Dzintaru koncertzālē uzstāsies Barbara Hendriksa ar programmu Blues Everywhere I Go. Viņa guvusi popularitāti kā opermāksliniece, kopš 1974. gada dziedājusi soprāna partijas labākajos teātros un festivālos visā pasaulē, uzstājusies ar kamermūzikas koncertiem. Eiropā dzīvojošā amerikāniete Barbara Hendriksa piedalījusies daudzu mūsdienu komponistu operu pirmizrādēs. Pirms 20 gadiem Montrē festivālā Šveicē viņa debitējusi džeza dziedātājas ampluā. Šo Barbaras Hendriksas talanta šķautni 3. augustā iepazīsim koncertā Jūrmalā. 4. un 5. augustā Dzintaros notiks vēl trīs festivāla Artissimo koncerti.

Barbara Hendriksa Dzintaru koncertzālē 3.VIII plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 10–100

Dīdžeji pludmalē

Nākamajā nedēļas nogalē Pērnavas pludmali satricinās vērienīgs elektroniskās mūzikas festivāls Weekend Festival Baltic, kurā piedalīsies dažādu paaudžu dīdžeji un producenti – gan tādi elektroniskās deju mūzikas klasiķi kā Armins van Bīrens, Dāvids Geta un Tiesto, gan vidējās paaudzes meistari, kā Robins Šulcs un Brenans Hārts, gan 90. gados dzimušie mākslinieki, kā, piemēram, 19 gadu vecais Martins Garikss. Kopumā – vairāk nekā 50 dīdžeju un apvienību.

Weekend Festival Baltic Pērnavā Igaunijā 6.–8.VIII. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 49–199 weekendbaltic.com

Spožums

Dziedātāja Aminata, kura ar pašas komponēto dziesmu Love Injected izcīnījusi sesto vietu Eirovīzijas konkursā Vīnē, šovakar uzstāsies Daugavas koncertzālē (uz Triangula bastiona jumta) ar sava debijas albuma Inner Voice programmu.

Aminata Daugavas koncertzālē 30.VII plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

Skaņa, kas hipnotizē

Šovakar Kalnciema kvartālā uzstāsies Ņujorkā dzīvojošais nīderlandiešu avangarda komponists un baroka lautas meistars Jozefs van Visems. Viņa mūzika skan Džima Džarmuša vampīrsāgā Izdzīvo tikai mīlētāji/Only Lovers Left Alive. Koncerta pirmajā daļā muzicēs Berlīnē dzīvojošais amerikāņu komponists un saksofonists, mākslinieces Evelīnas Deičmanes dzīvesbiedrs Andrē Vida (attēlā).

Koncerts Kalnciema kvartālā 30.VII no plkst. 19. Ieeja bez maksas

Eksperimenti dabā

Brīvdabas festivālu sezona Latvijā turpinās! Festivālā Laba daba uzstāsies angļu post-punk grupa The Fall, baltkrievu pankroka apvienība Brutto (Lyapis Trubetskoy līdera Sergeja Mihaloka jaunais projekts), kā arī Alis P, Auļi, Aurora, Baložu pilni pagalmi, Dzelzs vilks, Inokentijs Mārpls, Kārlis Kazāks, Martas asinis, Nepieradinātā folka orķestris, Pienvedēja piedzīvojumi, Rīgas modes, Sus Dungo, The Pink Elephant, The Sound Poets un daudzi citi. Kopumā – vairāk nekā 70 apvienību un dīdžeju, kuri pārstāv plašu žanru klāstu: no akustiskās un folkmūzikas līdz rokam, no indie līdz dubstep un žanrā nenoteiktiem, atsvaidzinošiem skaņu eksperimentiem.

Laba daba Līgatnes pagasta Ratniekos 31.VII –2.VIII. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 27–40

Burvju saiets Jūrmalā

Dzintaru koncertzālē notiks maģijas festivāls Wizard Trophy, kas pulcēs iluzionistus no visas pasaules. Foruma rīkotāji uzsver: tas nav banālu triku festivāls, bet īstās iluzionisma mākslas un meistarības paraugdemonstrējums. Viens no žūrijas locekļiem būs izraēliešu iluzionists, mentālists un mistifikators Uri Gellers, kurš loka karotes ar acu skatu un savulaik apturējis Londonas Bigbena pulksteni.

Wizard Trophy Dzintaru koncertzālē 31.VII–2.VIII. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 30–150 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja