Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Vīriešu emocionālā dzīve

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Vīriešu emocionālā dzīve

Alternatīvais kamermūzikas festivāls Sansusī ielūdz uz koncertu, kurā skanēs Andra Dzenīša (attēlā) vokālie cikli Vīriešu dziesmas un Dagdas paralēles. Uzstāsies Armands Siliņš (baritons), Aldis Liepiņš (klavieres, balss) un Ieva Parša (mecosoprāns). Vīriešu dziesmu spogulis ir vīrietis, kura domu un izjūtu atspulgs ir latviešu mūsdienu dzejnieki un mazāk pazīstami dzejas klasiķi. Šajā ciklā Andris Dzenītis vēlas atgādināt, ka ne tikai sievietēm ir jūtīga dvēsele, kura izcīna sarežģītas psiholoģiskās cīņas. Dagdas paralēlēs par pamatu ņemts Raiņa aprakstītais kontrasts starp sievišķo un vīrišķo pasaules uztveri, maigums un vienkāršība pret pamatotu un nepamatotu nervozitāti un sakāpinātību.

Koncerts Zirgu ielas koncertzālē 13.IV plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6

Hitu retrospekcija

Šovakar Rīgā notiks amerikāņu popzvaigznes Meraijas Kerijas turnejas The Sweet Sweet Fantasy koncerts. Ekstravagantā māksliniece aizvedīs klausītājus pusotru stundu ilgā, hitiem bruģētā ceļojumā. Skanēs dziesmas, kuras esam pieraduši dzirdēt radio ēterā: Emotions, My All, Always Be My Baby, One Sweet Day, When You Believe, Hero, We Belong Together un Without You. Dīva ir jāsagaida ar ovācijām.

Meraija Kerija Arēnā Rīga 7.IV plkst. 20. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 39–149

Džezs

Nedēļas nogalē kinoteātrī Splendid Palace notiks starptautiskais džeza mākslinieku konkurss Riga Jazz Stage. 27 jaunie izpildītāji no visas pasaules sacentīsies nominācijās Džeza vokāls un Džeza trombons.

Riga Jazz Stage Kinoteātrī Splendid Palace 7.–9.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–40

Jubilāru pavasaris

Orķestra Rīga pavasara festivāla Windstream noslēguma koncerts sola tikšanos ar spilgtiem pašmāju mūziķiem – diriģentu Aināru Rubiķi un pianistu Andreju Osokinu. Programmā iekļauti šā gada komponistu jubilāru opusi – Dmitrija Šostakoviča Otrais klavierkoncerts, Sergeja Prokofjeva baleta Romeo un Džuljeta mūzika un svīta Leitnants Kižē, Romualda Kalsona Kāzu dziesmas.

Koncerts Lielajā ģildē 12.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

Kora un čella dziesma

Pie Latvijas Radio kora pults debitēs diriģents Kaspars Ādamsons. Programmas kodolā – norvēģu komponists Knuts Nīstets (1915–2014) un čells (solists – Kristaps Bergs). Knuts Nīstets savā daiļradē apliecina interesi par senās mūzikas krāšņumu un tās bagātības radoši savij ar mūsdienu skaņu mākslas iespējām. Koncertā dzirdēsiet Nīsteta Stabat Mater – šajā opusā čella melodiskā līnija savijas ar koristu balsīm, kuru skanējums raisa asociācijas ar zvanu skaņām. Koris izpildīs Ērika Ešenvalda un Ārija Šķepasta emocionāli nospriegotās kompozīcijas, Andra Dzenīša diptihu korim, kā arī jaundarbu korim un čellam, kuru īpaši šim vakaram radījis Jēkabs Jančevskis.

Koncerts Sv. Jāņa baznīcā 8.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

Prāts, vēlmes, ilgas

Horvātu horeogrāfs Leo Mujics Latvijas Nacionālajā operā iestudējis baletu Šeherezāde un viņas stāsti. Tajā skan Nikolaja Rimska-Korsakova un Zoltāna Kodāja mūzika. "Šis balets nav tikai par stāstiem, kurus radījusi Šeherezāde. Mani interesē viņas likteņa neizpaustais stāsts. Es vēlos pētīt sievietes stāvokli Tuvajos Austrumos, atklāt viņas sirdi, prātu, vēlmes un ilgas," saka Leo Mujics.

Balets Šeherezāde un viņas stāsti. LNO 8., 9., 27.IV plkst. 19, 29.V plkst. 19. Biļetes pārdotas 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja