Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

KDi lasi: Tik laba bija sajūta

Esmu populārs, taču mana mūzika no tā nemainās. Rīgā uzstāsies lieliskais vācu trompetists Tills Brenners

Pirmo reizi Tills Brenners piedzīvoja džeza izraisītu katarsi 13 gadu vecumā ar Lūisa Ārmstronga un Čārlija Pārkera palīdzību: "Kad es pirmo reizi izdzirdēju bībopu, tā bija kā erotiska atklāsme. Tajā bija kaut kas nepiedienīgs, tik laba bija sajūta. Mūzika uz mani iedarbojās tā, it kā tā būtu sieviete, kura mēģina mani pavedināt." Šīs sajūtas viņu neatstāj joprojām, arī 30 gadu vēlāk. Nākamajā trešdienā, 30. jūlijā, trompetists, dziedātājs, komponists, aranžētājs un producents Tills Brenners uzstāsies Arēnā Rīga festivālā World Jazz; šajā pašā vakarā dziedās brīnišķīgā Kasandra Vilsone. Ceturtdien, 31. jūlijā, varēs dzirdēt Oskara un desmit Grammy laureātu komponistu, aranžētāju un pianistu Deivu Grusinu, ģitāristu Lī Ritenauru un saksofonistu Igoru Butmanu (pilns dalībnieku saraksts www.worldjazzfest.com). Pirms trim gadiem Tills Brenners spēlēja festivālā Rīgas ritmi.

Viņš dzimis mūziķu ģimenē Vācijas pilsētā Fīrzenē, audzis Romā. Klasisko trompetes spēli apguvis jezuītu skolā Bonnā, piedalījies apmaiņas izglītības programmā ASV. Džezu studējis Mūzikas akadēmijā Ķelnē. 1991. gadā 20 gadu vecumā kļuvis par solotrompetistu slavenajā RIAS bigbendā Berlīnē, kurā muzicējis līdz 1998. gadam (RIAS jeb Radio amerikāņu sektorā/Rundfunk im amerikanischen Sektor bija Rietumberlīnes radiostacija, kas darbojās 1946.–1993. gadā; bigbends uzstājas joprojām).

Tilla Brennera pirmais soloalbums iznāca 1993. gadā. Pašlaik viņš ir komerciāli veiksmīgākais vācu džezmenis. No 1998. gada trompetista albumus izdod respektablā džeza ierakstu kompānija Verve Records. Tills Brenners ir sadarbojies ar daudzām džeza, soulmūzikas un estrādes leģendām – Deivu Brubeku, Čaku Hānu, Natāliju Kolu, Toniju Benetu, Ērniju Votsu, Petu Metīni, Džeimsu Lāstu, Alu di Meolu un citām. 

Par vācu trompetistu Tillu Brenneru lasi 24.jūlija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja