Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Konkursu cilpas savelkas

Par spīti tam, ka daudzi mūziķi dažādos laikos izteikušies negatīvi par konkursiem, kur kāds kā sportā tiek atzīts par labāku, bet kāds cits iet mājās ar zaudējuma nastu plecos, konkursi notiek un to pat kļūst arvien vairāk. Šoreiz nerunāsim par tiem, kas notiek televīzijas ekrānos, bet par tiem, kur grupas spēlē īstu mūziku un žūrija, kā arī skatītāji viņus vēro un vērtē klātienē.

Laikam visvecākais joprojām notiekošais ir jauno grupu festivāls konkurss Tu Esi Pamanīts, kas šogad būs jau devīto gadu. No piecdesmit četrām grupām konkursa pusfinālam tika atlasītas desmit, kas 19.jūlijā Jūrmalā Jomas ielas svētkos kāps uz Tu Esi Pamanīts roka skatuves, lai cīnītos par iekļūšanu konkursa finālā. No pusfināla desmitnieka tiks atlasītas četras labākās, kas dosies uz konkursa finālu 2.augustā Nemo kempingā Jūrmalā. Sīkāka informācija festivāla mājaslapā www.tep.lv Katra mēneša pēdējā sestdienā konkursā Flashlight Liepājas klubā Fontaine Palace uzstājas četras vai piecas grupas — fināls notiks tieši pirms Fontaine festivāla (3.—5.VII), un uzvarētājgrupai būs iespēja ne vien ierakstīt albumu, bet arī uzstāties festivālā līdzās 1948.gadā dzimušajai Jamaikas regeja leģendai Džimijam Klifam (Jimmy Cliff, att.), britu blūzroka grupai — 1967.gadā dibinātajiem Ten Years After, Panteon Rococo no Meksikas, Enhet un Jesus Volt no Francijas, pašmāju grupām Dzelzs vilks, Adams Family, Backflow, Inokentijs Mārpls, Husqvarn, Louie Fontaine, Latvian Blues Band, Pienvedēja piedzīvojumi u.c. Ik pirmdienu MicRec Bāra Open konkursā Rīgā uzstājas divas grupas, lai iegūtu balvā mūzikas instrumentus. Iepriekšējās sezonās jau izspēlēts bungu komplekts, basģitāra un soloģitāra. Nākampirmdien, 12.maijā, jau būs klāt fināls, un šoreiz par akustisko ģitāru cīnīsies grupas Oranžās brīvdienas, Home, Highway, Ann and Andreas un June.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja