Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Laikmetīgā deja, mūzika un dzeja performancē Melnais caurums

VEF mākslas centrā Toataldoebže 11. maijā notiks performance Melnais caurums, kuras vienojošais motīvs ir satiksme.Performancē tiks apvienoti trīs dažādi mākslas žanri, kurus pārstāvēs Elīna Breice un Kristīne Vismane ar laikmetīgo deju, Kaspars Rolšteins un Platons Buravcikis ar muzikālu priekšnesumu, Imants Vītols un Jevgēņijs Mesmers - ar dzeju.

"Performances filozofija – tā ir vieta kur zūd laiks un telpa. Katru dienu mēs esam dzīvā kustībā, ejot pa ielu, braucot transportā, sportojot un darot jebkādas citas sabiedriskas un ne tik sabiedriskas lietas, veidojot satiksmi. Tāpat, kā dabā arī mākslā ir sava noteikta un nenoteikta kustība, kas rosina cilvēkus domāt radoši, haotiski vai harmoniski, veidojot satiksmi neapzinoties to . Arī katram no māksliniekiem ir sava izpratne par kustību kopā radot vienotu satiksmi," stāsta performances koordinators Gatis Ancens.Performance ir kāda cilvēka vai cilvēku grupas apzināti veidots notikums, kas pauž iepriekš noteiktu ideju, izmantojot cilvēka ķermeni un jebkādus palīg līdzekļus. Performanci, tāpat kā teātra izrādi, rada pirms tam iestudējot, bet atšķirībā no izrādes performancē visi iesaistītie ir vienlīdz svarīgi un nav noteiktas robežas par izmantotajām tehnikām un lietām. Piemēram, Īva Kleina 1960. gadā radīto performanci kādā Parīzes galerijā, pavadīja vakartērpos tērpts orķestris, mākslinieks pats bija uzvalkā, bet viņa darbus izpildīja kailas sievietes, kas nosmērējās ar zilo krāsu un vilka viena otru pa audeklu, kas novietots uz grīdas.

Performance Melnais caurums būs skatāma piektdien, 11. maijā plkst. 20 VEF mākslas centrā Toataldoebže Rīgā, Ūnijas ielā 4-8. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja