Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas dalība Eirovīzijā maksās 105 000, LTV nemaksās ne santīma

Latvijas Televīzijas (LTV) dalība Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā ir iespējama pateicoties Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) samazinātajai dalības maksai, bet, lai samazinātu izmaksas nacionālās atlases konkursa sarīkošanai, netiks filmēti 21 dalībnieka dziesmu videoklipi.

Kopējais budžets Latvijas dalībai Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā ir 105 000  latu, kurā iekļauti izdevumi par nacionālo atlasi, transportu, dalībnieku dzīvesvietu un EBU licence, kas, ņemot vērā Latvijas smago finansiālo stāvokli, samazinājusi Latvijas dalības maksu Eirovīzijā no 47 000 tūkstošiem latu līdz 23 000 latu. No LTV budžeta Eirovīzijai netiks tērēts ne santīms, uzsver LTV.

Līdz trešdienai, 28.janvārim LTV parakstīs līgumu ar nacionālās atlases dalībniekiem, stāsta Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško. Pusfinālā iekļuvusi 21 dziesma. Vairāku dziesmu autori šobrīd vēl nav snieguši informāciju par to, kas izpildīs viņu dziesmas, tāpēc tikai februāra vidū būs zināmi konkrētie pusfināla dalībnieki, teica I.Lepeško.

I. Lepeško noliedza informāciju, ka nacionālās atlases varētu nebūt, uzsverot, ka pusfināls notiks 27.februārī un tiešraidē visu noteiks skatītāju balsojums, bet finālam tiks piesaistīta arī žūrija. Šobrīd LTV risina sarunas ar potenciālajiem žūrijas locekļiem un vakara vadītājiem.

Eirovīzijas Nacionālās atlases dziesmas popularizēs LTV7 radiījums Sems, taču ierobežotā budžeta dēļ atsevišķi dziesmu klipi filmēti netiks.

Šoreiz netiks ņemts vērā tas, ka vairākas pusfināla dziesmas jau tiek spēlētas. Šāda situācija radusies, jo nebija skaidrības, vai Latvija vispār Eirovīzijā piedalīsies. I. Lepeško uzsver, ka svarīgi, lai šo dziesmu pārraidītu tikai LTV, kad dalībnieki parakstīs apliecinājumu par dalību konkursā. Tad šī dziesma būs jāizņem no interneta saitēm, lai to nevarētu lejupielādēt.

Latvijas dalību Eirovīzijā finansiāli atbalsta „Narvesen” un Latvijas Krājbanka, bet nacionālās atlases finālu, tāpat kā iepriekšējos gados, finansiāli atbalsta Ventspils attīstības aģentūra un Ventspils pilsētas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja