Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas Radio koris aicina uz Lieldienu koncertiem

Lieldienu nedēļas nogalē Latvijas Radio koris aicina uz koncertiem, kuros skanēs klasicisma un baroka ģēniju - Mocarta un Baha mūzika. No 9.aprīļa līdz 13.aprīlim Rīgā, Ventspilī un Cēsīs Latvijas Radio koris sniegs četrus Lieldienu koncertus.

9.aprīlī plkst.19 Ventspils Baptistu baznīcā un 10.aprīlī plkst.19.30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā ciešā sadarbībā ar Liepājas simfonisko orķestri un diriģentu Imantu Resni skanēs viens no populārākajiem un pretrunīgāk vērtētajiem V.A.Mocarta darbiem - "Rekviēms". Koncertos gaidāma tikšanās un atkalredzēšanās ar izcilo austriešu solisti Ingrīdu Kaizerfeldi (soprāns), vācieti Suzannu Krešu (alts), Stambulas un Grācas operas solistu, tenoru Tailanu Memioglu un vācieti Andreasu Baueru (bass).

Leģendām apvīto "Rekviēmu" pašam Mocartam dzīves laikā nebija lemts pabeigt, to pēc komponista nāves paveica viņa audzēknis Francis Ksavers Zīsmairs, taču tā nav vienīgā "Rekviēma" versija. Latvijas Radio kora izpildījumā Rīgā jau atkāroti izskanēs amerikāņu pianista, mūzikas vēsturnieka un pasniedzēja Roberta Levina versija; pēc Levina domām tā esot daudz tuvāka Mocarta iecerei kā Zīsmaira piedāvājums. Latvijas Radio koris Mocarta Rekviēmu ar lieliem panākumiem atskaņoja Amsterdamas Cocnertgebouw šī gada februārī diriģenta Jakova Kreicberga vadībā.

Pirmās un Otrās Lieldienas Latvijas Radio koris ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā ieskandinās koncertos Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 12.aprīlī plkst.19.30 un Cēsu Sv. Jāņa baznīcā 13.aprīlī plkst.16 ar J. S. Baha svinīgo 66. kantāti "Erfreut euch, ihr Herzen" un Lieldienu oratoriju. Tajā atspoguļots Jaunās derības fragments no brīža, kad Kristus kaps tika atrasts tukšs, līdz Augšāmcelšanās atklāsmei. Igauņu solistu ansamblim Kedijai Plāsai (soprāns), Risto Jostam (kontrtenors) un Mati Turi (tenors) pievienosies Latvijas Radio kora solists, baritons Gundars Dziļums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja