Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lēnīgie monstri

Sapņu fabrikā uzstāsies amerikāņi Monster Magnet Visticamāk, pat tie, kas līdz šim īsti nav nojautuši par Monster Magnet eksistenci, vismaz reizi ir dzirdējuši viņu visu laiku lielāko hitu Space Lord — tas iznāca 1998.gadā kā pirmais singls no albuma Powertrip. Nenoliedzami, tieši Powertrip ir galvenais Monster Magnet eksistences attaisnojums, lai arī vēlāk viņi bijuši spējīgi radīt visnotaļ klausāmas kompozīcijas.

Pēdējā albumā 4-Way Diablo kļuvuši nedaudz melodiskāki, Monster Magnet beidzot ir saņēmušies tikt līdz Rīgai, un šovakar Sapņu fabrikā kopā ar grupām Nebula un The Pilgrim Fathers sniegs koncertu īpašā žanra stoner rock cienītājiem. Kad grupas līderis Deivs Vindorfs astoņdesmito gadu beigās izveidoja mūziķu apvienību, pēc vairāku nosaukumu izmēģināšanas viņš beidzot apstājās pie Monster Magnet — par godu vienai no bērnības mīļākajām rotaļlietām. Sākotnēji, dodoties muzikālajos meklējumos, kā tuvāko puiši atzina space rock žanru (plašāk pazīstamie pārstāvji — Hawkind, arī Pink Floyd), šīs iezīmes jūtamas arī viņu pirmajā albumā Spine of God (1992), kas tomēr nodēvēts par vienu no klasiskākajiem cita žanra — stoner rock albumiem. Te noderētu atkāpe — kas gan īsti ir stoner rock. Ar vārdu stoned apzīmē stadiju, kurā nonāk apreibinošas vielas lietojis cilvēks. Savukārt muzikāli tas nozīmē kompozīcijas, kurās viss stilistiski notiek it kā palēnināti, lēnas, izstieptas melodijas, kur ritma sekcija ir kā flegmatisks papildinājums, lai jauda nenojuktu pavisam. Žanra izplatības areāls plaši aptver Amerikas tuksnešaino daļu, bieži vien tiek izmanotas gandrīz vai šamaniskas iespēles. Slavas augstumus Monster Magnet sasniedza ar albumu Powertrip (1998), kas tika ierakstīts Lasvegasā Nevadas tuksnesī, tas arī pavēra mūziķu durvis uz lielajām skatuvēm. Agrāk monstri bija devušies turnejās kopā ar Soundgarden, savukārt tagad parādījušies citi ceļabiedri — Aerosmith, Metallica, Rob Zombie un Merilins Mensons. Nez vai panākumi sagrozīja galvu, taču nākamais albums pārlieku izteiktās komercialitātes dēļ ievērību neguva. 2006.gada sākumā Vindorfs paguva nokļūt slimnīcā to pašu apreibinošo vietu pārdozēšanas dēļ, nez vai sagadīšanās, taču pēdējais, pagājušogad izdotais albums 4-Way Diablo ir nedaudz attālinājies no stoner rock žanra tradīcijām, relatīvās trauksmes vietā kļūstot apcerīgāks. Koncerta organizatori sola, ka Rīgas koncertā skanēs dziesmas no visiem Monster Magnet periodiem, līdz ar to pašiem būs iespēja novērtēt, kura perioda veikums pie sirds iet vislabāk. *Koncerts Monster Magnet Sapņu Fabrikā 13.novembrī. Koncerta sākums plkst.20, ieeja no plkst.19, biļetes Biļešu servisa kasēs Ls 20—30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja