Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mārtiņa Freimaņa fonds šogad cer labiekārtot mūziķa piemiņas vietu

Mārtiņa Freimaņa fonds šogad turpinās iesāktos darbus, atbalstot gan jaunos mūziķus, gan biedrības Dižvanagi darbību, kā arī labiekārtojot mūziķa piemiņas vietu Aizputē un palīdzot bez saimniekiem palikušiem dzīvniekiem, - šodien žurnālistiem stāstīja fonda dibinātāji Maija Kalniņa.Tāpat pie biedrības Dižvanagi mājvietas iecerēts izveidot parku jeb Lietus dārzu, kas būs vizuāli un audiāli saistoša vieta jebkuram, kurš vēlēsies baudīt mieru pie dabas.

Lietus dārzs idejas autors un biedrības Dižvanagi pārstāvis Ingars Gudermanis stāstīja, ka parku būs iespējams pilnveidot daudzu gadu garumā. Patlaban dārzā koku zaros sakarināti bērnu ar īpašām vajadzībām gatavoti vēja zvani, kā arī parka teritorijā vietu atradusi koka skulptūra - papagailis, kuru izgatavojis mākslinieks Aigars Rūrāns."Esmu iedomājies, ka šim dārzam jāskan un jābūt pilnam ar dzīvniekiem, tādēļ jau nākamā skulptūra, kas atradīs mājvietu šajā dārzā būs krēsls ar čūsku, jo savulaik arī Freimanis gribēja iegādāties čūsku," minēja Gudermanis. Lai iekārtotu Lietus dārzu, būs nepieciešama palīdzība gan melnzemes sagādāšanā, gan rožu stādu iegādei, gan arī puķu kastēm un daudzām citām lietām, kas palīdzēs iecerēto dārzu padarīt skaistāku," vēstīja idejas autors.Ar Mārtiņa Freimaņa fonda atbalstu pagājušajā gada vasarā Dižvanagos tika atklāta nojume, kur tagad notiek nodarbības bērniem ar īpašām vajadzībām, bet īpašs prieks ir par to, ka ar fonda palīdzību uz Latviju no ASV izdevies atvest poļu izcelsmes amerikāņu fizioterapeiti un osteopāti, kura smagi slimo bērnu vecākiem vadīja noderīgus seminārus, informēja biedrības priekšsēdētāja Ilze Durņeva.Bērnu ārste Jūlija Cīrule-Galuze skaidroja, ka pateicoties ASV dakteres apciemojumam daudzi smagu slimo bērnu vecāki iemācījās saprast savu bērnu vajadzības, ļaujoties dzīvi izdzīvot aktīvi."Šī bija iespēja ģimenēm veidot pilnīgi citu pieeju dzīvei ar slimiem bērniem, ļaujot vecākiem ne tikai ieraudzīt, ka viņu bērns biežāk sāk smaidīt, bet arī justies pašiem laimīgākiem. Tā enerģija, kas ir katrā Freimaņa dziesmā, ir vajadzīga arī katrā smagi slimu bērnu ģimenē," sacīja Cīrule-Galuze.

Šā gada sākumā Arēnā Rīga notikušajā piemiņas koncertā Mans draugs Mārtiņš Freimanis ziedojumos tika iegūti 22 774 lati no kā lielākā daļa - 20 000 lati - tika novirzīti biedrībai Dižvanagi. Biedrības priekšsēdētāja piebilda, ka šis ir pirmais lielais finansējums, ko saņēmusi biedrība, lai turpinātu rūpēties par bērniem ar īpašām vajadzībām.

"Biedrības galvenais mērķis ir palīdzēt ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām. Mēs darbojamie ne tikai Liepājā un tās rajonā, bet arī reizi divos mēnešos dodamies uz Rīgu. Freimanis Dižvanagiem daudz spēja palīdzēt gan savā dzīves laikā, gan arī tagad, kad tiek turpināti viņa labie darbi," sacīja Durņeva.

Mārtiņa Freimaņa fonds jau sniedzis atbalstu jaunajiem mūziķiem un šis atbalsts tagad turpinās ar jaunā mūziķa dziesmu konkursa Pirmais rīkošanu. Konkursā gan jaunajām grupām gan solomāksliniekiem ir iespēja cīnīties par galveno balvu - potenciāla radiohita ierakstu profesionālā skaņu ierakstu studijā, atklāja mūziķis Kārlis Būmeisters.

Dalībai konkursā var pieteikties jebkura muzikāla apvienība vai solomākslinieks, kurš rada savu oriģinālmūziku. Lai pieteiktos, jāiesniedz divu dziesmu demo ieraksti un pieteikuma anketa, kas atrodama fonda mājaslapā www.mff.lv, kā arī Latvijas 1. rokkafeknīcas mājaslapā www.rockcafe.lv.

Konkurss ilgs no aprīļa līdz maija beigām, kad ar jauno mūziķu sniegumu varēs iepazīties ik trešdienu Latvijas 1. rokkafejnīcā.

Grupas Tumsa menedžeris Mareks Bērents minēja, ka šī konkursa mērķis ir ne tikai palīdzēt jaunajiem un daudzsološajiem mūziķiem ierakstīts savu dziesmu, bet arī palīdzēt to nogādāt līdz radio stacijām, lai klausītāji būtu informēti par jauno mūziķi un viņa spējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja