Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No vienkārša popa līdz izjustam soulam

Jānis Stībelis savus 20 gadus uz skatuves atzīmē ar koncertu.

Ar ko viss pirms 20 gadiem sākās? "Tas bija pirmais ievērības cienīgais projekts, kad mūsu grupu ieraudzīja ierakstu kompānijas un dziesmas sāka spēlēt radiostacijas," stāsta dziedātājs, aranžētājs un mūzikas producents Jānis Stībelis. Tas bijis kopdarbs ar Raimondu Tigulu. Grupa Shake&Bake radās 1998. gadā, pirmais albums iznāca 1999. gadā. Par savas muzikālās karjeras sākuma atskaites punktu Jānis Stībelis izvēlējies laiku, kad tika parakstīti pirmie kontrakti.

Bet, atskatoties vēl tālāk pagātnē, viņš atklāj arī to, ka audzis muzikālā ģimenē. "Tētis bija ballīšu dvēsele, viņš dziedāja visus vecos, labos šlāgerīšus, viņam bija pat sava grupa, kas spēlēja kāzās. Būdams mazs puika, zināju visu šlāgeru repertuāru un dziedāju tētim līdzi. Tad nāca mūzikas skola un pirmā grupa padsmitnieka gados."

Vienam 20 gadi mūzikā ir daudz, citam – maz. Jānis Stībelis šo savu jubileju atzīmēs ar koncertu Optimists 16. oktobrī VEF Kultūras pilī. "Par to, ka strādāts ir daudz, liecina arī izdotie desmit mūzikas albumi. Es teiktu – ievērojams periods. Šo gadu laikā esmu muzikāli audzis, bijuši dažādi profesionāli izaicinājumi un iespējas pilnveidoties," mūziķis saka. Optimists ir desmitais albums, kas iznāca šīgada aprīlī. "Optimists – tas ir arī par mani. Lai gan nevar jau dzīvē visu laiku smaidīt. Saule arī nespīd katru dienu. Bet, ejot cauri personiskām veiksmēm un neveiksmēm, redzot arī daudz bezjēdzīga un lietu, kas ikdienā nemaz nepriecē, jācenšas katrā nelaimē meklēt kaut ko pozitīvu. Izaugsmi veicinošu. Tas palīdz, ja var skatīties uz dzīvi priecīgi," saka Jānis Stībelis.

Par darbu runājot, kas svarīgāks – mūzika vai teksts? "Kad klausos ierakstu, pirmā lieta ir mūzika. Jo īpaši tā bija pirmsākumos, kad nezināju valodas, tad patika aranžējuma nianses, īpatnējāki ritmi. Ar laiku vairāk uzmanības pievērsu tekstam, jo sapratu, ka tam ir tikpat liela nozīme. Mūzika var būt pakārtota tekstam. Dažreiz vārdi ir lieliski, saturs brīnišķīgs, bet, ja mūzikas nav, tad mani dziesma tā līdz galam nepaņem. Un, ja pašam nepatīk, tad arī klausītāji to jutīs. Man vajag, lai laivai ir abi divi airi, tad tā iet uz priekšu," salīdzina Jānis Stībelis.

Līdz ar jubilejas koncerta izziņošanu vasarā tika publiskots arī singls Citas tādas nav. Nu jau cits vietā! "Mums pēdējais singls ir Rudenī. Dziesma skanēs koncertā, un tai būs arī vizuāls priekšnesums – laikmetīgā deja savienota ar modernās ielas dejas elementiem, būs hiphop street freestyle," stāsta Jānis Stībelis un izceļ koncerta pavadošo sastāvu. No viesiem viņš akcentē vokālo grupu Insomnia, deju grupu Dance Body Language, kolēģus no Shake&Bake, solījies būt Raimonds Tiguls, skanēs duets Divas pasaules ar Martu Ritovu. Jānis Stībelis sola, ka būs arī pavērsieni un muzikāli pārsteigumi.

Top komentāri

Vai Štībelis kādreiz
V
vienkāršs (un kāpēc ne divāršs"?) pops bijis.? Un kurā draudzē?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja