Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Notiks Ziemassvētku oratorijas Oratorio in Natali Gaudio pasaules pirmatskaņojums

Swedbank koris, Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, Gadsimtu orķestris un Latvijas Nacionālās operas solisti aicina izbaudīt Ziemassvētku sajūtas Riharda Dubras Ziemassvētku oratorijas Oratorio in Natali Gaudio pasaules pirmatskaņojuma koncertos 28. un 29.decembrī plkst. 21.30 Rīgā, Svētā Jēkaba katedrālē.

Oratorio in Natali Gaudio ir komponista Riharda Dubras jaunākais lielformāta darbs orķestrim, korim un solistiem. Pats komponists atzīst, ka viņa Ziemassvētku mūzika ir vairāk filozofiska, nekā parasti pieņemts uzskatīt, jo vairāk interesē tieši Ziemassvētku nakts izjūtas, nevis svētku rīta jautrība. Ziemassvētku oratorija aicina klausītāju piedzīvot brīnišķīgas Ziemassvētku nakts izjūtas, kuru pamatā ir sapņošana, viegla laimes izjūta, cerības, mierinājuma un absolūtas mistikas klātbūtne.

Ziemassvētku oratorijas pirmatskaņojuma koncertos piedalās starptautisko atzinību guvušais Swedbank koris, Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, Latvijas Nacionālās operas solisti un Gadsimtu orķestris, kas ir dibināts ar mērķi iesaistīties dažādos muzikālajos projektos un vokāli instrumentālu skaņdarbu atskaņojumos un tā sastāvā muzicē profesionāli mūziķi no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas orķestra un pūtēju orķestra Rīga.

Šie koncerti ir vieni no noslēdzošajiem Rīgas Domes atbalstīto tradicionālo Ziemassvētku kultūras notikumu kalendārā šogad, tāpēc klausītājiem tiek pasniegti kā īpaša dāvana gada izskaņā, piedāvājot tos apmeklēt bez ieejas maksas - vien par brīvprātīgiem ziedojumiem baznīcai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja