Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Operā Traviata pirmo reizi Rīgā – soprāns Jūlija Vasiļjeva un diriģents Patriks Lange

Trešdien, 15. janvārī, Violetas Valerī lomā Džuzepes Verdi operā Traviata debitēs lieliskais latviešu soprāns Jūlija Vasiļjeva. Pie Latvijas Nacionālās operas diriģenta pults šajā izrādē pirmo reizi stāsies ievērojamais vācu maestro Patriks Lange. Alfrēda lomā iejutīsies poļu tenors Rafals Bartminskis, Žorža Žermona lomā – Samsons Izjumovs, informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

"Traviata ir mana pirmā tik liela mēroga loma, lai gan pirmā plāna varones nav jaunums manā repertuārā. Jau dažus gadus manī brieda doma, ka varbūt laiks ir pienācis, bet, kad šādu piedāvājumu izdzirdēju no Mārtiņa Ozoliņa, sapratu, ka ir jāstartē. Jāatzīst, ka pēdējā laikā ir progresējis vokāls, pateicoties sirdsmīļajai skolotājai Margaritai Gruzdevai, kas pēc otrā bērna piedzimšanas uzbūvēja man jaunu balsi kvalitātes ziņā. Ķeroties klāt nošu materiālam, bija skaidrs, ka tas ir "ciets rieksts". Šeit man palīgā nāca ļoti pieredzējis mūziķis Māris Skuja ar ģeniālu dzirdi un tradīciju zināšanām. Pāris dienu laikā mēs izgājām lomu no visām pusēm, un tagad esmu gatava šim muzikālajam izaicinājumam," saka Jūlija Vasiļjeva.

Viņa ir Latvijas Nacionālās operas soliste kopš 2013. gada. Violetas Valerī loma būs papildinājums viņas repertuāram, kurā ir tādas lomas kā Norīna (Dons Paskvāle), Lelde (Spēlēju, dancoju), Margarēta (Fausts), Džilda (Rigoleto) un citas.

Maestro Patriks Lange tiek uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem jaunās paaudzes diriģentiem. Kopš 2017. gada viņš ir Hesenes Valsts teātra Vīsbādenē muzikālais vadītājs. Studējis Vircburgas un Cīrihes mūzikas augstskolās. Strādājis kā Klaudio Abado asistents ar Berlīnes filharmonijas orķestri, Boloņas Mocarta orķestri un Lucernas festivāla orķestri. 2007. gadā saņēmis Eiropas Kultūras balvu – stipendiju jauno diriģentu kategorijā. Ar RSO Vīnes simfonisko orķestri debitējis Vīnes Musikverein koncertzālē, atskaņojot Mocarta, Šēnberga un Debisī darbus.

Patriks Lange bijis galvenais diriģents Berlīnes Komiskajā operā, kur diriģējis daudzus jauniestudējumus un repertuāra izrādes. Stājies pie diriģenta pults Vīnes Valsts operā, Koventgārdena Karaliskajā operā, Hamburgas Valsts operā, Austrālijas operā Sidnejā, Bavārijas Valsts operā, Cīrihes operā, Frankfurtes operā, Drēzdenes Semperoper, Štutgartes Valsts operā, Parīzes operā, Reinas Nacionālajā operā, Toronto Kanādas operas kompānijā un citviet.

Džuzepes Verdi operas Traviata iestudējumu veidojis režisors Andrejs Žagars, scenogrāfs Andris Freibergs, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, horeogrāfe Elita Bukovska un gaismu mākslinieks Gļebs Fiļštinskis.

Biļetes var iegādāties LNOB un Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja