Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Reinika dziesma iekļūst Īrijas "Eirovīzijas" finālā

Jau nākampiektdien, 20.februārī, Dublinā notiekošajā Īrijas "Eirovīzijas" nacionālās atlases finālā par iespēju pārstāvēt Īriju Maskavā cīnīsies arī dziedātāja Laura Reinika komponētā dziesma "I Wish I Could Pretend", ko izpildīs Kristina Zaharova. Teksta līdzautors ir komponists un tekstu autors no Losandželosas Gordons Pogoda. Uzvarētāja dziesma tiks noskaidrota fināla šovā RTE kanāla raidījumā "Late Late Show Eurosong 2009 Special".

Reiniks neslēpj, ka par šo faktu ir ļoti gandarīts, jo īpaši tāpēc, ka milzīgo dziesmu daudzumu vērtēja profesionāla žūrija. "Galu galā, mēs esam starp sešiem labākajiem, kas man kā autoram ir liela atzinība," pauž mūziķis, piebilstot, ka jau sen vēlējies uzrakstīt "Eirovīzijai" īstu balādi atbilstošai izpildītājai. Viņaprāt, u8zrakstot dziesmu speciāli Kristīnai Zaharovai, senā iecere ir piepildījusies.

Iespēju piedalīties Īrijas "Eirovīzijā" Lauris Reiniks izmantoja brīdī, kad Latvija paziņoja, ka finansiālo problēmu dēļ konkursā nepiedalīsies. "Mēs jau bijām tikuši pusfinālā, kad nāca šis pēkšņais paziņojums. Negribot dziesmu tā vienkārši pazaudēt, pieteicu to Īrijas konkursam, jo šķita, ka "I Wish I Could Pretend" varētu šai valstij derēt tieši balāžu tradīciju ziņā. Tā arī sanāca."

Pamatojoties uz Latvijas nacionālās atlases noteikumiem, viena dziesma nevar piedalīties divu valstu finālos, tādēļ L.Reiniks dziesmu šobrīd ir atsaucis no dalības mūsu valsts atlasē. Par to informēti arī LTV "Eirodziesmas" konkursa organizatori, kuriem nosūtīta autoru pārstāvošās izdevniecības oficiālā vēstule. Mūzikas ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti", kas pārstāv Reiniku un Zaharovu, neslēpj,  ka jau sākuši sarunas ar partneriem Apvienotajā Karalistē, lai veicinātu dziesmas "I Wish I Could Pretend" panākumus pirms un pēc konkursa. "Ja Kristīna uzvarēs Īrijā, tad LTV būs iespēja uzaicināt Īrijas konkursa uzvarētāju uzstāties kā viesi Latvijas nacionālās atlases finālā Ventspilī," pauž "Mikrofona ierakstu" pārstāvis Guntars Račs.

Ja gadījumā Kristīnas dziesma Īrijā neuzvarēs, dziedātāja turpinās cīņu tepat Latvijā, bet tad jau ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu "Angel of Mine".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja