Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rēzeknē, Saldū un Rīgā norisināsies Jauniešu etno dienas

No 25. septembra līdz 8. oktobrim Rēzeknē, Saldū un Rīgā norisināsies otrās Jauniešu etno dienas, portālu Diena.lv informēja Latvijas Folkloras biedrībā. Pirmās Jauniešu etno dienas notika pagājušā gada pavasarī, un ar tām Latvijā tika iedibināta jauna tradīcija - jauniešu auditorijai veidots tradicionālās kultūras festivāls.

Šogad Jauniešu etno dienās notiks jauniešu folkloras, mūsdienu tautas mūzikas un etno grupu koncerti. Tajos piedalīsies grupas un jaunie mūziķi – Vīteri no Rēzekens, Medainis no Saldus, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) jaunie etno muzikologi, Miglas asni un Rudzi no Rīgas, kā arī Upīte no Viļakas novada, kapela Spēlmaņi no Nīgrandes un Rraksti no Jēkabpils.

Folkloras draugu kopas un kapelas Vīteri vadītāja Sandra Stare par šo pasākumu saka: „Jauniešu etno dienas ir iespēja satikties līdzīgi domājošiem jauniešiem. Festivālam nav strikta formāta. Tas paplašina ierastās tradicionālās kultūras pasākuma robežas, un mūzika tajā ir tikpat dažāda kā paši jaunieši.”

Pirms koncertiem JVLMA topošie etno muzikologi vadīs lekcijas un meistardarbnīcas. Meistarklases, lekcijas, koncerti un danči notiks 25. septembrī Rēzeknē, Kultūras un atpūtas parkā un Kultūras namā, 1. oktobrī Saldū, pilsētas laukumos un Bērnu un jauniešu centrā, 8. oktobrī Rīgā, JVLMA un Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā zālē.

Jauniešu etno dienas 2011 rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar Rēzeknes Domes Kultūras departamentu, Saldus novada pašvaldību, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un Rīgas Danču klubu.

Jauniešu etno dienas atbalsta Kultūras ministrija un Latvijas Radio trešā programma Klasika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja