Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgā uzstāsies Sigur Ros

Šī vasara solās būt muzikālā gardēža sapnis — līdzās citiem izcilu pasaules līmeņa mākslinieku vārdiem, kas šovasar viesosies Latvijā un kaimiņvalstīs, koncertaģentūra Positivus Music nosaukusi vēl vienu. Dāmas un kungi, uzmanību — Rīgā, 22.augustā Arēnas Rīga amfiteātrī koncertu spēlēs "Sigur Ros"! Šī grupa ieguvusi slavu kā lieliska koncertgrupa un tiem, kas nav pārliecināti par savu muzikālo atmiņu, var atgādināt, ka viņu mūzika tiek raksturota kā ambients, eksperimentāls un avangardistisks postroks.

Sigur Ros radās 1994.gada augustā Reikjavīkā Īslandē, tieši tajā dienā, kad piedzima tolaik 19 gadu vecā dziedātāja Jonsi jaunākā māsiņa. Viņai tika dots vārds Sigurrosa (tulkojumā no īslandiešu valodas — Uzvaras Roze), un šāds nosaukums tika piešķirts arī grupai. Sigur Ros starptautiskie panākumi sākās ar viņu otro albumu Agaetis byrijun (Labs sākums), kas tika izdots 1999.gadā. Grupas noskaņām bagātie skaņdarbi un teksti īslandiešu valodā, kas lielākajai daļai klausītāju ir sveša, veidoja īpaši valdzinošu noskaņu, kas aizkustināja gan fanus, gan kritiķus. Nākamajā albumā ar dīvaino nosaukumu () Sigur Ros gāja vēl tālāk klausītāju fantāzijas lidojuma rosināšanā — ne albumam, ne kompozīcijām nebija nosaukumu, turklāt Jonsi dziedāja pašizgudrotā houplandiešu valodā. Grupas nākamais ieraksts albums Takk sekoja 2005.gadā, bet šovasar gaidāms Sigur Ros piektais albums. Mūziķi pie tā strādājuši Ņujorkā, dzimtajā Īslandē un Londonā, Abbey Road studijā. Pagājušā gada novembrī Sigur Ros jau radīja pirmo ažiotāžu Latvijā — pie kinoteātra K.Suns divus vakarus pēc kārtas daudzi simti cilvēku stājās garā rindā, lai noskatītos Sigur Ros koncertfilmu Heima. Divos seansos to noskatījās apmēram pustūksotis fanu, taču vēl vairāk Sigur Ros cienītāju palika aiz durvīm… Biļetes uz Sigur Ros koncertu tirdzniecībā nonāks piektdien, 30.maijā, savukārt www.positivus.com reģistrētie lietotāji tās varēs iegādāties jau no 27.maija. Biļetes būs nopērkamas Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā, pirmo 1000 biļešu cena būs Ls 20, vēlāk tās kļūs dārgākas un maksās Ls 25. Sēdvietu cenas — Ls 25—40.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja