Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rokenrols sveču gaismā

Inokentijs Mārpls piedāvā programmu Priekšnieka sabradāšana sveču gaismā

Pat visskaļākās un niknākās dziesmas ir iespējams nospēlēt arī akustiskā variantā, un "pusčukstus" savu sakāmo pateikt citreiz sanāk pat iedarbīgāk, nekā kliedzot mikrofonā no visa spēka. Kā spilgts piemērs jau gadiem šai sakarā piesaukšanas vērts ir Džonija Keša akustiskā versija Nine Inch Nails dziesmai Hurt.

Mūzikas akadēmijas studentu kluba trešdienas akustisko koncertu sērijā pienākusi kārta grupai Inokentijs Mārpls - latviešu pankroka karognesējiem un vienai no atraktīvākajām pašmāju koncertgrupām.

Citējot vienu no populārākajām grupas dziesmām, kur skan vārdi "Eu, priekšniek, es tevi sabradāšu", klubs un grupa šo pusakustisko programmu nodēvējuši par Priekšnieka sabradāšanu sveču gaismā. Grupas līderis Dambis jeb Raimonds Lagimovs sola, ka koncertā skanēs dziesmas, kas koncertos vismaz pēdējā laikā tikušas spēlētas reti - piemēram, Mīlestības stāsts jeb 2+1=0, Dakters nāk un citas. Vairākas ātrās grupas dziesmas (jādomā, neiztiks bez Deputātu rokenrola, Revolucionāra un Imperiālistiskās haizivs) savukārt skanēs lēnāk, nekā ierasts.

Grupas tagadējam pamatsastāvam - Dambim (ģitāra, balss), Ivo Stankevičam jeb Skripam (bass) un Ērikam Lizbovskim (bungas) koncertā pievienosies arī Kaspars Putriņš, kurš gan Inokentijā Mārplā, gan Dambja otrajā grupā Amorālā psihoze ir spēlējis visdažādākos instrumentus un piedevām pazīstams arī kā skaņu operators, instrumentu remontmeistars un plaša profila mākslinieks.

Vēl pāris dienu pirms koncerta Dambim nebija skaidrs, ko Kaspars spēlēs šajā koncertā, un arī dziesmu saraksts vēl tikai tapa - tas notiks improvizējot: ņemot vērā pašu garastāvokli šajā pavasarī un sēdošā akustiskā koncerta atmosfēru uz vietas.

Koncertā, kā parasti, būs pieejami arī Dambja paša rokām izgatavotie grupas suvenīri, bet albumu tīkotājiem pagaidām būs grupa jāķer koncertos - albumi Spēks no tētiem un Ķeras pie sirds ir pilnībā izpārdoti. Pagaidām vasarā Inokentijs Mārpls jau apstiprinājis savu uzstāšanos festivālā Zvērā.

Inokentijs Mārpls jau ir pierādījis savu spēju pielāgoties apstākļiem, kad reiz pirms daudziem gadiem Dambim nozaga ģitāru un nākamo koncertu nu jau vēsturei piederošajā klubā Metro (nejaukt ar šobrīd Rīgā esošo klubu Metro) Inokentijs Mārpls padarīja unikālu, nospēlējot to ar sintezatoriem ģitāru vietā. Neskatoties uz pozitīvajām atsauksmēm, neko tādu viņi pēc tam vairs nav atkārtojuši, toties pašlaik līdzīga tendence parādās pasaulē - tādas līdz šim uz ģitārām balstītas grupas kā Franz Ferdinand un Yeah Yeah Yeahs savos šīgada albumos akcentu liek un sintezatoriem un arī mūsu pašu The Mundane Zaļās ceturtdienas koncertā kinoteātrī K.Suns ģitāras bija nomainījuši pret taustiņinstrumentiem.

Koncerts

Inokentijs Mārpls akustiskā versijā Mūzikas akadēmijas studentu klubā 8.IV plkst.20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja