Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sinfonietta Rīga trešajā darbības sezonā pārsteigs ar netradicionāliem muzikāliem priekšnesumiem

Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" trešajā darbības sezonā klausītājiem piedāvās klasiskās mūzikas vērtības, kā arī neakadēmiskas mūzikas eksperimentus, žurnālistiem pirmdien pastāstīja orķestra mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē.

Orķestra sezonas atklāšanas koncertā 12.septembrī tiks atskaņota Austrijas komponistu mūzika, gan klasiskās, gan laikmetīgās mūzikas skaņdarbi. Atklāšanas koncertā Lielajā ģildē tiks atskaņota Franča Šūberta Otrā simfonija, Arnolda Šēnberga Pirmā kamersimfonija, kā arī Gustava Mālera cikls "Jaunekļa ceļotāja dziesmas", kuru atskaņojumā piedalīsies Stokholmā dzimušais baritons Gabriels Souvanens (Gabriel Souvanen), pastāstīja orķestra izpilddirektore Indra Lūkina.

Sezonas gaitā "Sinfonietta Rīga" vairākkārt uzstāsies gan galvaspilsētā, gan Cēsīs, Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē, kur orķestris viesojies jau pērn. "Repertuārs nav no vieglajiem arī biļešu pārdošanas ziņā, tomēr pārsteidz tas, ka koncerti visur ir ļoti labi apmeklēti," sacīja Lūkina.

Savukārt novembrī orķestris kopā ar operdziedātāju Ingu Kalnu uzstāsies ar Baroka laikmeta mūzikas programmu, ko ierakstīs arī Latvijas Televīzija. Šo ierakstu tā sola demonstrēt Ziemassvētku brīvdienās. Savukārt īsi pirms Jaunā gada Torņakalna baznīcā iecerēts Johana Sebastiana Baha "Ziemassvētku oratorijas" atskaņojums, piedaloties arī Rīgas Doma zēnu korim.

Sezonas laikā netiks aizmirsts arī par mazākajiem klausītājiem - orķestris sagatavojis arī komponista Georga Pelēča mūziku par pasakas "Garā pupa" motīviem.

Šovasar oficiāli nācis klajā kamerorķestra otrais kompaktdisks "Viatore" ar komponista Pētera Vaska mūziku. Ieraksts veikts pagājušā gada jūnijā Rīgā, to izdevusi austriešu skaņu ierakstu firma "Wergo". Kompaktdisks būs pieejams arī ārzemēs.

Savukārt Šnē, raksturojot "Sinfonietta Rīga" trešo koncertsezonu, norādīja, ka "gads būs dinamisks, tāpat kā mēs, tāpat kā ikdiena, mūzika un tās sagatavošanas process". Muzikālo programmu nedrīkst nonivelēt līdz "sešiem vai septiņiem superpopulāriem skaņdarbiem, kas atspēlēta līdz nāvei," sacīja Šnē, norādot, ka gan ar draugu, gan globālā tīmekļa palīdzību tiek meklētas arvien jaunas muzikālas pērles, ko iestudēt.

Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" dibināts 2006.gada vasarā, patlaban tajā darbojas 34 mūziķi. Orķestris šā gada martā saņēma Lielo mūzikas balvu par izcilu un daudzveidīgu koncertdarbību 2007.gadā. Orķestra mākslinieciskais vadītājs ir Normunds Šnē, viesdiriģentu vidū ir Sigvards Kļava, Andris Veismanis, Kaspars Putniņš, kā arī Tenu Kaljuste, Lourenss Kamingss un Juha Kangass un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja