Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Solo kā pārbaudījums

Šovakar dziedātājs Normunds Rutulis aicina uz solokoncertu Dzintaros

Solokoncerts Vēlreiz mājās Normundam Rutulim ir īpaši svarīgs — tas ir viņa diplomeksāmens Kultūras koledžā, kur dziedātājs apgūst svētku režisora profesiju. Tāpēc Normundam Rutulim nācies padomāt ne tikai par koncerta muzikālo pusi, bet arī režiju un koncerta žanru. Visatbilstošākais šķitis apzīmējums "piedzīvojums" — tas labi raksturojot to, ko klausītāji redzēs un dzirdēs uz Dzintaru koncertzāles skatuves. Dziedātājs uzsver, ka visas koncerta norises būs cieši saistīts ar viņa skatuves dzīvi, kas esot plaša un pieredzes bagāta. "Vai šīs asociācijas nolasīsies, grūti pateikt, jo diemžēl sarunas ar dažiem potenciālajiem atbalstītājiem bija neveiksmīgas, tādēļ nevarēju realizēt visas ieceres." Tomēr N.Rutulis saka lielu paldies vienam konkrētam atbalstītājam, kurš ziedojis nelielu naudas summu — ar to varēšot nodrošināt minimālo samaksu mūziķiem. "Es pats to daru prieka pēc, un man ir vienalga, vai ar šo koncertu vispār kaut ko nopelnīšu!" dziedātājs uzsver.

Normunds Rutulis popularitāti ieguvis kā šlāgermūzikas izpildītājs, taču viņš apgalvo, ka allaž bijis citu žanru piekritējs, ko vienmēr gribējis parādīt arī savā koncertprogrammā. "Tāpēc koncerts būs nosacīts ceļojums pa dažāda žanra darbiem, ko savā režijas darbā nosacīti saucu par valstīm. Tomēr jāpiekrīt atziņai, kuru man savulaik iemācīja Raimonds Pauls, — šajā valstī, kurā strādāju, ir milzīga auditorija, kurai vislabāk patīk šlāgeris, un šai auditorijai ir jāprot pielāgoties. Tomēr nevajag būt snobiskiem un baidīties no vienkāršām lietām!"

Radīt atbilstošo noskaņu, kas raksturīga Amerikai, Latvijai un Latīņamerikai — šāda stila mūzika skanēs pirmajā daļā —, palīdzēs rokenrola grupa Keksi. Tādējādi skanējums un emocionālais baudījums būšot pavisam citāds, nekā ierasts. Normunds sola arī demonstrēt stepa dejošanu, ko sāka apgūt pirms pieciem gadiem. "Līdz galam to nevar apgūt nekad, bet noteikti man iznāk labāk nekā sākumā. Galu galā esmu atgriezies uz stepa takas un kārtīgi satrenējies!" Viņaprāt, stepa dejotāju varot salīdzināt ar politiķi — šīs lietas esot vai nu iedzimtas, vai tās var apgūt ar milzīgu darbu. "Esmu pieskaitāms pie otrajiem!" Normunds smejas.

Koncertā, kura otrajā daļā muzicēs Slavenais Rīgas orķestris, skanēs arī Raimonda Paula komponētā dziesma Raudāja māte jeb Par to, kas Normundam Rutulim pirms vairāk nekā desmit gadiem pavērusi ceļu uz lielo skatuvi; arī dziesmas no viņa albumiem Vasarā sniegs un Magones zieds, kā arī skaņdarbi, kas dziedātājam ir tuvi, bet nav pārāk pazīstami klausītājiem. Koncerta abās daļās pie klavierēm redzēsim Raimondu Paulu, kuru Normunds Rutulis mīļi dēvē par savu skatuves krusttēvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Koncerts

N.Rutuļa solokoncerts Vēlreiz mājās

Dzintaru koncertzālē 21.VIII plkst.19

Biļetes — Biļešu paradīzes kasēs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja